10 Σεπ 2014

Θέλουν να κλείσουν το ΤΕΙ στη Ζάκυνθο

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λομβέρδος θα ανακοινώσει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να σταματήσουν τη λειτουργία του ΤΕΙ Ζακύνθου διότι κατά πως θέλουν και χωρίς κανένα προγραμματισμό – ιδίωμα άλλωστε αυτής της κυβερνήσεως – θεωρούν πως ιδρύματα που έχουν κάτω από εννέα μονίμους διδάσκοντες δεν πρέπει να υπάρχουν.


Ξέχνα όμως η συγκυβέρνηση ότι αυτή αποφασίζει για της προσλήψεις αφ ενός και αφ εταίρου
το ότι το ΤΕΙ Ζακύνθου έχει κατασκευαστεί με χρήματα του ΕΣΠΑ, οπότε με βάση τη κοινοτική νομοθεσία, εάν δεν χρησιμοποιείται το εν λόγο ίδρυμα για τον σκοπό για τον οποίο χρηματοδοτήθηκε, πρέπει να επιστρέψει το Ελληνικό δημόσιο όλο το ποσό που καταβλήθει μέσω της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης πίσω στα ευρωπαϊκά ταμεία.

Ο βουλευτής Ζακύνθου σε ανακοίνωση του αναφέρει «To Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση συνολικότερα έχουν οδηγήσει με την πολιτική τους
στην  πλήρη υποβάθμιση των Α.Ε.Ι. πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης με αποτέλεσμα την μείωση της ζήτησης για πρόσβαση σε αυτά και τελικά το αναπόφευκτο κλείσιμό τους».

Και προσθέτει ο κ. Κοντονής «Αυτό που ξεκίνησαν με το Σχέδιο Αθηνά –και το οποίο τότε  δεν πραγματοποιήθηκε  στην Ζάκυνθο λόγω των ισχυρών κοινωνικών αντιδράσεων- προσπαθούν τώρα να το ολοκληρώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου