Μουσεία

Το Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου

τέμπλο
Το Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου βρίσκεται στην πλατεία Σολωμού και φιλοξενεί μοναδικά δημιουργήματα της εκκλησιαστικής ζωγραφικής από τους βυζαντινούς και μεταβυζαντινούς χρόνους. Επίσης, στο μουσείο στεγάζονται τα τέμπλα της εκκλησίας του Παντοκράτορα και της εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.
Μουσείο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθινών. 

Μουσείο Σολωμού και επιφανώνΖακυνθινών. Βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και φιλοξενεί προσωπικά αντικείμενα του Εθνικού ποιητή Δ. Σολωμού Κάλβου και άλλων επιφανών Ζακυνθινών ποιητών. Αξίζει να δείτε τα οικόσημα των επιφανών οικογενειών του περασμένου αιώνα που δόθηκαν ως δωρεές στο μουσείο.
Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου  Μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου. Το μουσείο Γρηγορίου Ξενόπουλου βρίσκεται στην περιοχή της Φανερωμένης, και φιλοξενεί προσωπικά αντικείμενα και χειρόγραφα, ακόμα και φωτογραφίες και οικοσκευές από το σπίτι του συγγραφέα.
Αγροτικό Μουσείο


Αγροτικό Μουσείο. Το Αγροτικό μουσείο βρίσκεται στο χωριό Πηγαδάκια, και μέσα από τα εκθέματά του παρουσιάζεται η πολιτιστική και αγροτική ιστορία ενός παραδοσιακού Ζακυνθινού χωριού. Θα δείτε σπάνια αντικείμενα από την αγροτική ζωή του νησιού, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.

Μιλάνειο Ναυτικό ΜουσείοΜιλάνειο Ναυτικό Μουσείο. Το μουσείο είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και περιλαμβάνει υδατογραφίες που απεικονίζουν την εξελικτική πορεία της Ναυτικής Ιστορίας της Ελλάδας.

Το "ΒΕΡΤΖΑΓΕΙΟ" Λαογραφικό Μουσείο  


Το "ΒΕΡΤΖΑΓΕΙΟ" ΛαογραφικόΜουσείο βρίσκεται στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πηγαδακίων του Δήμου Αλυκών Ζακύνθου.Απέχει 2 χιλιόμετρα απο τις Αλυκές και 15 χιλιόμετρα απο την πόλη της Ζακύνθου
Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα μέσα απο τα αναρίθμητα εκθέματα να μεταφερθεί πίσω στο χρόνο και την Ζακυνθινή παράδοση.1 σχόλιο:

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου