10 Σεπ 2014

Ήρθε το νέο Apple Watch – Δείτε εικόνες και βίντεο

Παρουσιάστηκε το πολυαναμενόμενο «έξυπνο» ρολόι της Apple, το οποίο θα ονομάζεται Apple Watch και θα διαθέτει τετραγωνισμένη οθόνη και όχι στρογγυλή, «Το Apple Watch είναι η πιο εξατομικευμένη συσκευή που έχουμε δημιουργήσει ποτέ», δήλωσε ο Cook.


Με τους αισθητήρες που διαθέτει θα μπορεί να μαζεύει δεδομένα από τις αθλητικές δραστηριότητες του χρήστη και θα τον παρακινεί να ασκείται περισσότερο ενώ θα υπάρχει εφαρμογή που θα μετρά την κατανάλωση θερμίδων, τη διάρκεια και την απόσταση κατά τη διάρκεια της άθλησης.


Το ρολόι διαθέτει στα πλάγια έναν τροχό, σαν ψηφιακό « κουρδιστήρι» , με το οποίο θα μπορούμε να μετακινούμαστε στην οθόνη. Για παράδειγμα εάν προβάλουμε έναν χάρτη, με τον τροχό θα κάνουμε ζουμ, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται και το «σκρολάρισμα». Παράλληλα, εάν πατηθεί ο τροχός, θα βλέπουμε τις εφαρμογές που έχουμε φορτώσει αλλά και αντίστροφα θα επιστρέφουμε στη home screen.

Επίσης το Apple Watch μπορεί και διαβάζει τα μηνύματα και στη συνέχεια προτείνει πιθανές σύντομες απαντήσεις ενώ παράλληλα ο χρήστης μπορεί να απαντήσει με γραπτό μήνυμα απλά μιλώντας στη συσκευή μιας και όπως είναι λογικό σε τόσο μικρό μέγεθος θα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρξει πληκτρολόγιο κι αυτό διότι η συσκευή διαθετει τη γνωστή Siri, τη γνωστή εφαρμογή φωνητικού ελέγχου.


Όσον αφορά στην οθόνη του Apple Watch, θα ενεργοποιείται όποτε σηκώνουμε τον αγκώνα μας. Η Retina οθόνη θα είναι εύκαμπτη, ενώ κρύσταλλο από ζαφείρι θα εξασφαλίζει τη μέγιστη ανθεκτικότητα. Επιπλέον, η οθόνη θα είναι ευαίσθητη στην πίεση.

Το νέο Apple Watch μπορεί να επικοινωνήσει ασύρματα με άλλα Apple watch ενώ και η φόρτισή του θα γίνεται ασύρματα. Το ρολόι ενεργοποιείται μόλις ο κάτοχός του σηκώσει το χέρι του, η οθόνη του είναι κατασκευασμένη από ζαφείρι για να είναι ανθεκτικό, διαθέτει επίσης αισθητήρα για να μετράει τον καρδιακό παλμό του χρήστη.

Η συσκευή, θα κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις που θα ονομάζονται: Apple Watch, Apple Watch Sport με 60% πιο ανθεκτική οθόνη και μια ειδική Apple Watch Edition από χρυσό 16 καρατίων!
Μάλιστα, οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο μεγέθη οθονών, καθώς και λουράκια δερμάτινα, μεταλλικά και πλαστικά, σε πλήθος αποχρώσεων.
Η τιμή του, θα ξεκινά από 349 δολάρια και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου