12 Οκτ 2014

Ιταλία: Ο Beppe Grillo φέρτε πίσω τη λιρέττα!

Μιλώντας το Σάββατο στη Ρώμη, ενώπιον των υποστηρικτών του σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το  κίνημα «Ιταλία  5 Αστέρων»- 'Italia 5 Stelle',  ο δημοφιλής blogger, σατιρικός και ηγέτης του Κινήματος, Beppe Grillo, δήλωσε ότι η συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την έξοδο της Ιταλίας από τη ζώνη του ευρώ, θα ξεκινήσει το Νοέμβριο.

Το κόμμα του Grillo στην Ιταλία ήρθε τρίτο στις βουλευτικές εκλογές του 2013 (25,5%) και δεύτερο στις ευρωεκλογές του 2014 (21%). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, κατάφερε να πάρει 109 έδρες από τις 630 στη Βουλή των Αντιπροσώπων και 54 έδρες επί του συνόλου 315 στη Γερουσία.

Το δημοψήφισμα σχετικά με την άρνηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του κινήματος «Ιταλία 5 Αστέρων», αν και το σύνταγμα απαγορεύει στην Ιταλία να ακυρώνει διεθνείς συνθήκες σε δημοψηφίσματα.

«Θα συγκεντρώσουμε ένα εκατομμύριο υπογραφές. Αυτή τη στιγμή έχουμε 150 βουλευτές και γερουσιαστές, έχουμε όλο το χρόνο να εξασφαλίσουμε την υιοθέτηση ενός νόμου για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος», είπε ο ομιλητής.

Ο Μπέμπε Γκρίλο έχει εκφράσει επανειλημμένα την άποψη ότι το ευρώ δεν έχει μέλλον.
«Ή θα γυρίσουμε στο εθνικό νόμισμα ή δεν θα έχουμε μέλλον. Πρέπει να βγούμε από τη ζώνη του ευρώ το συντομότερο δυνατόν», είπε ο πολιτικός.


Το θέμα της αποχώρησης από τη ζώνη του ευρώ, έχει συζητηθεί ενεργά στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, αφού προηγουμένως έχουν αντιμετωπίσει χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, σχολιάζει το Ria Novosti.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου