31 Αυγ 2012

Επιστολή στον υπουργό για τα υδροπλάνα

Κάντε like στο blog μας στο facebook

Την ώρα που ο δικός μας Αντιπεριφερειάρχης Δ Μυλωνάς τσακώνετε με τον δήμαρχο χωρίς να νοιάζεται για τίποτα άλλο ο συνάδελφος του της Κερκύρας Χ Σκούρτης στέλνει επιστολή και ενοχλεί τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χατζηδάκη, ζητώντας  την επίσπευση των διαδικασιών για τη ψήφιση του νομοσχεδίου που Αφορά στη δρομολόγηση των υδροπλάνων.
Η επιστολή:


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω τον έντονο προβληματισμό μου, σχετικά με την καθυστέρηση ψήφισης του νομοσχεδίου το οποίο θα καθορίζει τις διαδικασίες για τη δημιουργία και κατασκευή υδατοδρομίων, για τη προσθαλάσσωση των υδροπλάνων.

Αν και οι προκάτοχοί σας μας είχαν διαβεβαιώσει ότι η υπόθεση του νομοθετικού πλαισίου προχωρά και πολύ σύντομα θα ψηφισθεί από το Ελληνικό κοινοβούλιο, έχει περάσει 1,5 χρόνος και μέχρι σήμερα, δυστυχώς, δεν έχουμε δει έμπρακτά βήματα προόδου, παρά μόνο υποσχέσεις οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί.

Δε γνωρίζω τους λόγους της μεγάλης αυτής καθυστέρησης και εάν και κατά πόσο έχουν διαδραματίσει το δικό τους ρόλο ισχυρά συμφέροντα που ενδεχομένως υπάρχουν και λειτουργούν ανασταλτικά στην ψήφιση του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι, επιχειρησιακά τα υδροπλάνα, ως μέσο μεταφοράς, είναι συμβατά με το ανάγλυφο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και στο χρονικό διάστημα που κατά το παρελθόν λειτούργησαν στην περιοχή μας, είχαν αποδώσει μέγιστα οφέλη στην τοπική κοινωνία, επιλύοντας το σημαντικότερο πρόβλημα που είναι η συγκοινωνιακή διασύνδεση.

Δυστυχώς, εξ αιτίας της ολιγωρίας ψήφισης συγκεκριμένου θεσμικού πλαισίου, το οποίο να ορίζει τη λειτουργία των υδροπλάνων, ο επενδυτής αποχώρησε.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των Ιονίων Νησιών, οι οποίες δημιουργούν δυσχέρειες στην εύκολη διασύνδεση μεταξύ τους, λειτουργούν ανασταλτικά τόσο στην ανάπτυξη του τουριστικού μας προορισμού, όσο και στην ίδια την ενότητα της Περιφέρειας μας και βεβαίως στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Έχουμε τη πεποίθηση ότι οι δυσκολίες αυτές θα αρθούν σε μεγάλο βαθμό, με την επαναλειτουργία των υδροπλάνων. Γι’ αυτό θεωρούμε απαραίτητη την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια.

Με την ευκαιρία αυτή επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι ο μοναδικός εταίρος, από ελληνικής πλευράς, στο «Δίκτυο Υδροπλάνων στη λεκάνη της Αδριατικής» στο πλαίσιο του προγράμματος Διασυνοριακής συνεργασίας Ipa Adriatic.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία υποδομών στις θαλάσσιες περιοχές των εταίρων, έτσι ώστε στη συνέχεια να εξευρεθεί επενδυτής, ο οποίος να αναλάβει τη λειτουργία της θαλάσσιας αερογραμμής.

Στις συναντήσεις με τους εταίρους μας (Ιταλία, Κροατία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία- Ερζεγοβίνη) περιμένουν από εμάς, μοναδικός εκ των εταίρων που έχουν λειτουργήσει τα υδροπλάνα,  να τους καθοδηγήσουμε, σε σχέση με το νέο νομικό καθεστώς.

Αντιλαμβάνεστε, για μια ακόμα φορά, την ασυνέχεια και ασυνέπεια η οποία διαπιστώνεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκ μέρους της χώρας μας

Κύριε Υπουργέ,

Θα επιθυμούσαμε να αντιληφθείτε την αγωνία μας και να επισπεύσετε την προώθηση και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου».

Μπαβο κ. Σκούρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου