2 Νοε 2014

Γιώργος Αρμένης: «Κρυφός οικονομικός έλεγχος και κόκκινες γραμμές στο Δήμο»

Σάλος δημιουργήθηκε μετά την παρέμβαση-καταγγελία του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Αρμένη (κατά την διάρκεια συνέντευξης του Αντιδημάρχου κ. Αντώνη Αντίοχου στο ΙonianRadio.gr, που εκτός των υπολοίπων θεμάτων και της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης της Πλατείας Σολωμού, αναφέρθηκε , χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «κρυφό», στον οικονομικό έλεγχο που γίνεται από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.


«Παίζεται ένα παιχνίδι, σε σχέση με ένα κρυφό οικονομικό έλεγχο που γίνεται στο Δήμο, με την έννοια ότι δεν έχει θεσμοθετηθεί , μια και δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , δεν γνωρίζουμε  ποιοι κάνουν  τον έλεγχο και πόσο θα πληρωθούν , άρα δεν έχει αξία…» δήλωσε ο κ. Αρμένης , ενώ ο κ. Αντίοχος  απαντώντας, τόνισε ότι «κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού μετά τον έλεγχο που  διενεργεί  ορκωτός λογιστής , βγαίνει  πόρισμα που φέρει την υπογραφή του».

Παράλληλα ο κ.Αρμένης τόνισε ότι σαν Δημοτική Αρχή «ποτέ δεν έκρυψαν την οικτρή  κατάσταση του Δήμου που παρέλαβαν», επισημαίνοντας ότι  «πίσω από όλα αυτά, υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες  και αντιπαραθέσεις (με τράπεζες και φυσικά πρόσωπα) σε σχέση με τη διαχείριση  του Δήμου, τα προηγούμενα χρόνια και για τα οποία (και από τη θέση της αντιπολίτευσης) δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω»

«Θεωρώ ότι είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία, που έχει να κάνει με την ενοχοποίηση της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να αθωωθούν οι προηγούμενες. Είναι  μία κόκκινη γραμμή (που έχουμε βάλει στα ζητήματα καθαριότητας και ύδρευσης) που δεν θα την περάσουν, γιατί έχει να κάνει με την αξιοπρέπεια μας και την αξιοπρέπεια της ζακυνθινής κοινωνίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Αρμένης «ελπίζοντας μέσα από τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου να δικαιωθεί».


Τέλος η συζήτηση έκλεισε με τον  κ.Αντίοχο να επιρρίπτει ευθύνες στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή , σχετικά με έργα  που «τα εγκατέλειψαν στην τύχη τους», ( με κίνδυνο απένταξης τους) , δίνοντας ως παράδειγμα τον ηλεκτροφωτισμό του Κάστρου και την πλακόστρωση του Κερίου … για την οποία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «δίνει μάχη να μην απενταχθεί», ενώ για τον κ.Γιώργο Αρμένη και τα όσα ισχυρίστηκε ,δήλωσε ότι «δεν θα τον ακολουθήσει στον κατήφορο της μικροπολιτικής, ενώ δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα, έγραφα και στοιχειά , τα οποία θα βάλουν τέλος στα ερωτήματα κυρίως της κοινωνίας …»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου