11 Οκτ 2014

Ναι στη κυβέρνηση είπαν 155 βουλευτές και ο κοσμάκης στα τάρταρα

Σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μπαίνει η χώρα μετά τη χθεσινή ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου, που παραπαίει χωρίς να έχει λαϊκή αποδοχή και συναίνεση. Μια κυβέρνηση με ανδρείκελα υπουργούς, υποτακτικούς της τρόικα και του ΔΝΤ.  


Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 288 Βουλευτές. Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν 155 Βουλευτές, «όχι» ψήφισαν 131 βουλευτές, ενώ παρών δήλωσαν δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου.

Απουσίαζαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου ( σε γαμήλιο ταξίδι), ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης (βρίσκεται στη σύνοδο του ΔΝΤστη Νέα Υόρκη),ο ανεξάρτητος βουλευτής (προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες), κ. Νταβρής,ο ανεξάρτητος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος καθώς και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής (Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Κασιδιάρης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Γιάννης Λαγός) και ο επίσης προφυλακισμένος ανεξάρτητος Στάθης Μπούκουρας.


Σημειώνεται ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιώργος Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν μεταξύ των απόντων, έστειλαν επιστολή με την οποία γνωστοποιούσαν ότι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν «όχι». Καθότι, όμως, δεν ήταν σε επίσημη αποστολή της Βουλής, οι επιστολές τους απλά εκφράζουν πρόθεση ψήφου και καταχωρούνται στα πρακτικά χωρίς να προσμετρώνται στο τελικό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου