11 Σεπ 2014

Χορεύει τον χορό του Ζάλογγου η κυβέρνηση λόγο ΕΝΦΙΑ

Μετά το «να πάει να γ@μ..... Ο Χαρδούβελης» της Α. Καραμανλή ο Ν. Σηφουνάκης είπε δεν ψηφίζει και αντικαταστάθηκε από το τμήμα ενώ ο Χρ. Αηδόνης απέρριψε την τροπολογία, ενώ έτοιμοι για όλα δηλώνουν κι άλλοι βουλευτές όπως ο Ψυχάρης, ο Τζαμτζής, η Ντόρα, ο Παυλόπουλος κ.λπ.


Την ώρα που η κοινωνία βράζει, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάθετε αναπαυτικά και αερολογεί, γιατί άραγε; Δεν υπάρχουν άλλες μορφές κινητοποιήσεων κύριε Τσίπρα παρά μόνο τα τηλεοπτικά παράθυρα;

Παράλληλα ιδία στάση  κρατούν και τα αλλά κόμματα ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ, σαν να μη τους καίγεται καρφί. Ενώ η κυβέρνηση και ο των οικονομικών της υπουργός συνεχίζον το βιολί τους, μάλιστα ο κύριος χαρδούβελης βγήκε και απέρριψε κάθε αίτημα για αλλαγή, λέγοντας «Πεποίθηση μου είναι ότι κάνουμε το σωστό και το αναγκαίο για τη χώρα μας, χωρίς διακρίσεις, με υπευθυνότητα και χωρίς λαϊκισμό και παροχολογία.
Όσο βελτιώνονται τα δημοσιονομικά μεγέθη τόσο θα μεγαλώνουν και οι προϋποθέσεις για μικρότερη και δικαιότερη επιβάρυνση, ιδιαίτερα των αδύναμων. Αυτή είναι η πολιτική και η στρατηγική της κυβέρνησης. Λιγότεροι φόροι, υψηλότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας,
Φέτος έγινε μία τεράστιας έκτασης φορολογική αλλαγή, διευρύνεται συστηματικά η φορολογική βάση και πληρώνουν περισσότεροι πολίτες. Η φορολόγηση ακίνητης περιουσίας αποτελεί κοινή πρακτική κάθε ανεπτυγμένου κράτους. Είναι λογικό μίας τέτοιας έκτασης παρέμβαση να προκαλεί αντιδράσεις.
Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα λάθη και από την πρώτη στιγμή που τα εντόπισα προχώρησα σε αλλαγές. Διορθώνουμε λάθη, αποκαθιστούμε αδικίες και προχωρούμε σε περαιτέρω φοροελαφρύνσεις. Με την τροπολογία θεραπεύεται το θέμα με τα οικόπεδα εκτός συστήματος, η κατεύθυνσή μας είναι ο εξορθολογισμός και αφορά περίπου 1,2 εκατ. φορολογούμενους, στους οποίους μειώνεται σημαντικά η φορολογική βάση».

Δηλαδή θα κάνω ότι μου γουστάρει τελικά κι εσείς σκάστε και ψηφίστε.


Όλοι εμείς, δηλαδή ο κόσμος που πλήττετε βάναυσα πλην της κ. Βούλετψη και κάποιων ολίγων άλλων θα παρακολουθούμε ποιος ψήφισε τι, γιατί θα έρθει και η σειρά μας να ψηφίσουμε και μάλλον σύντομα νομίζω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου