21 Ιουλ 2014

Ζάκυνθος: Ένας εκπληκτικός τόπος διακοπών!

 Στο νότιο Ιόνιο πέλαγος δεσπόζει η Ζάκυνθος, το νησί του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, του Ανδρέα Κάλβου του Γρήγορη Ξενόπουλου, του Ούγκο Φώσκολο, εθνικού ποιητή της Ιταλίας, αλλά και τόσων άλλων επιφανών ανδρών..


Το πανέμορφο “Φιόρο του Λεβάντε” (Άνθος της Ανατολής) έχει έκταση 406 τ. χλμ, ενώ
απέχει 9,5 ναυτικά μίλια από την Κυλλήνη (περίπου 60 λεπτά με το πλοίο της γραμμής) και 8,5 ναυτ. μίλια από το πλησιέστερο σε αυτή νησί, την Κεφαλονιά.

Το νησί χαρακτηρίζεται από τις υπέροχες αμμώδεις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και το παγκοσμίως γνωστό “ναυάγιο”, αλλά επίσης υπάρχουν υπέροχα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε όπως το ενετικό φρούριο, το μεταβυζαντινό μουσείο, το Μαύσωλο Σολωμού και επιφανών Ζακυνθίων, το μουσείο Γρηγόριου Ξενόπουλου, αλλά και ναούς και μοναστήρια.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις υπέροχες παράλιες με τα κρυστάλλινα νερά αλλά και τον ορεινό του όγκο, με τα γραφικά χωριά χωμένα μέσα στο πράσινο.

Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε τη ζακυνθινή σάλτσα, το ντόπιο λαδοτύρι, μαντολάτο, παστέλι, φιτούρα, αλλά και το περίφημο ζακυνθινό νεροκρέμμυδο, το υπέροχο λάδι που παράγει τι νησί και κρασιά από τα πιο εκλεκτά που κάνεις μπορεί να βρει!
 Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε  τους βιοτόπους της χελώνας καρέτα καρέτα κι αν σταθείτε τυχεροί να κολυμπήσετε διπλά της. 
Μαραθονήσι

Γαλάζια Σπήλαια 

Μικρά Χελωνάκια 

Τα γαλάζια σπηλαία 

Τα γαλάζια σπηλαία 

Το νησάκι του Γιου Σώστη 


Το ναυάγιο 

Μαραθονήσι

Γέρακας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου