12 Σεπ 2014

Βρέθηκε το παλαιότερο χειρόγραφο στο Κόσμο με ύμνο στη Παναγία

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι κοντά στην Αλεξάνδρεια  βρήκαν το μέχρι σήμερα παλαιότερο χειρόγραφο που περιέχει μια περίφημη προσευχή στην Παναγία. Αυτό ανακοινώθηκε από το κέντρο Τύπου της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για έναν κοπτικό πάπυρο, που χρονολογείται από τον τρίτο αιώνα, και ήταν η πρώτη γραπτή απόδειξη της προσευχής Χριστιανών των πρώτων αιώνων στην Παναγία.

Το ίδιο κείμενο σε ένα αρχαίο χειρόγραφο περιέχει την πλήρη έκδοση γνωστής προσευχής που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας οι Χριστιανοί.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν την υψηλή ακρίβεια της εκκλησιαστικής παράδοσης, αφού η εν λόγω αρχαία προσευχή είναι διατηρημένη σχεδόν χωρίς καμία αλλαγή.

Οι αρχαιολόγοι υπογραμμίζουν ότι η ανακάλυψη ρίχνει φως στις πολλές λεπτομέρειες των λειτουργικών δραστηριοτήτων της πρώτης εκκλησίας. Επίσης, χρησιμεύει ως μια διάψευση σε ορισμένες υποθέσεις σκεπτικιστών, που θέτουν σε αμφισβήτηση την πρακτική των προσευχών στους αγίους στους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού.

agioritikovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου