28 Αυγ 2014

Σε «αναβρασμό» οι ελεύθεροι επαγγελματίες για τα χρέη στον ΟΑΕΕ

Σε «αναβρασμό» βρίσκονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, καθώς συνεχίζουν να λαμβάνουν ειδοποιητήρια από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για τις  ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Ταμείο.


Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλουνται, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) έχει αποστείλει συνολικά 64.267 πρώτες ειδοποιήσεις προσκλήσεις για τακτοποίηση οφειλών, εκ των οποίων 6.024 αφορούν οφειλέτες του ΟΑΕΕ.
Επίσης, έχει στείλει 93.406 ατομικές ειδοποιήσεις, που είναι το δεύτερο στάδιο ενημέρωσης, εκ των οποίων μόνο 5.941 απευθύνονταν σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ.

Προ εβδομάδων 29 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε ερώτηση τους προς τον υπουργό Εργασίας εστίαζαν στο γεγονός πως με ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών και με την απειλή λήψης αναγκαστικών μέτρων εις βάρος του οφειλέτη, (όπως κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κλπ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το ΝΔ 356/74), ο ΟΑΕΕ ζητά να ρυθμιστούν ή να εξοφληθούν οι οφειλές των ασφαλισμένων, σε 20 μέρες από την παραλαβή της ειδοποίησης.


Όπως ανάφεραν ο ΟΑΕΕ προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα ζητώντας ασφαλιστικές εισφορές από το 2007 και πριν, με πολλαπλές χρεώσεις, αλλά χρεώνοντας ακόμη και αυτούς οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι σε άλλον φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου