22 Ιουλ 2014

Άλλο ένα άρθρο που αποθεώνει το «Ναυάγιο» από τη «Huffington Post» που απονέμει τον τίτλο της καλύτερης παραλίας του κόσμου

Τόπος ευλογημένος από το Θεό, η Ζάκυνθος συνδυάζει την πλούσια πολιτισμική κληρονομιά με ανείπωτη φυσική ομορφιά. Γέννημα σεισμού, η Ζάκυνθος αναδύθηκε από το βυθό της θάλασσας, σχηματίζοντας ένα ακανόνιστο τρίγωνο. 


Οι αμμώδεις και ομαλές παραλίες στο Ν.Α. τμήμα του νησιού παραχωρούν τη θέση τους στις κάθετες, απόκρημνες, συχνά βραχώδεις παραλίες του Β.Δ. τμήματος του νησιού, μαγεύοντας με την αντιφατικότητα που χαρακτηρίζει το "Άνθος της Ανατολής", ή αλλιώς "Φιόρε του Λεβάντε", όπως την αποκαλούσαν οι Δυτικοί.

Συγκεκριμένα το άρθρο αναφέρει ότι δεν είναι μόνο τα πεντακάθαρα και τα καταγάλανα νερά της παραλίας, αλλά και οι εικόνες γύρω από το σημείο που κάνουν το τοπίο να μοιάζει παραμυθένιο.

Οι συντάκτες παραδέχονται πως όλοι έχουμε δει κατά καιρούς λίστες με τις «ωραιότερες παραλίες του κόσμου», ή τις «πιο ελκυστικές» ή ακόμα τις «πιο εξωτικές», όμως μόλις δει κάποιος τις φωτογραφίες από το Ναυάγιο, καταλαβαίνει ότι η συγκεκριμένη παραλία είναι απλά η καλύτερη από όλες σε ολόκληρο τον κόσμο
«Εκτός από τα καταγάλανα, εντυπωσιακά νερά, ένα κουφάρι πλοίου, που στέκει πάνω στην ολόλευκη άμμο, κάνει την παραλία μοναδική».

Το πολυφωτογραφημένο Ναυάγιο, τα εντυπωσιακά σπήλαια του Κεριού, οι Γαλάζιες Σπηλιές, αλλά και οι παραλίες του Βασιλικού όπου οι χελώνες (caretta - caretta) έχουν επιλέξει για την αναπαραγωγή τους, το γραφικό Αργάσι με τα κοσμοπολίτικα βράδια του και η ιστορική Μπόχαλη, είναι λίγα μόνο από τα μέρη που θα κλέψουν την καρδιά σας για πάντα.

Δύσκολα θα γλιτώσετε από τις φάρσες (μάντσιες) που οι Ζακυνθινοί σκαρώνουν μεταξύ τους και με τους υπολοίπους. Άνθρωποι πρόσχαροι και αισιόδοξοι, φημίζονται για τη φιλοξενία τους, την ομιλητικότητά τους, αλλά και τη συνήθεια να υπογραμμίζουν τα λόγια τους με έντονες χειρονομίες. Σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει η τραγουδιστή τους προφορά, αλλά και γενικότερα η τόσο έντονη παρουσία του τραγουδιού στη ζωή τους.
Το Ναυάγιο μαζί με την καρέτα καρέτα αποτελούν του κύριους εκπροσώπους της
Ζακύνθου!

Η παραλία ναυάγιο είναι ίσως η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Ευρώπης.
Ο επισκέπτης της Ζακύνθου δεν υπάρχει περίπτωση να μην επισκεφθεί το Ναυάγιο!

Πώς θα πάτε

Από το λιμάνι της Ζακύνθου, από τον κόλπο του Λαγανά και από τις Αλυκές πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια που κάνουν το γύρο του νησιού. Επίσης μπορείτε να φτάσετε από Βορρά στο Ναυάγιο και συγκεκριμένα από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών και από το Ακρωτήρι Σκινάρι.
Μαζί με το Ναυάγιο θα επισκεφθείτε και τις Γαλάζιες Σπηλιές που είναι αρκετά κοντά.
Πιο κοντά από όλα όμως είναι το Πόρτο Βρώμη (περίπου 20 λεπτά).

Σε όλες τις περιπτώσεις βουτάτε για κολύμπι στο Ναυάγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου