22 Σεπ 2012

Ο Κασιδίαρης ζητά 300.000 € από την Παναγιωταρέα


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέθεσε αγωγή κατά της δημοσιογράφου Άννας Παναγιωταρέα, με την οποία ζητεί αποζημίωση 300.000 ευρώ.

Αφορμή ένα άρθρο της στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, το οποίο η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει υβριστικό.

 Το απόσπασμα που εξόργισε τη Χρυσή Αυγή είναι το εξής:
«…Όποιος άκουσε τον παραλογισμό του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής -ωρυόμενος κατά του έντιμου και ικανού υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια τον είπε «εκπρόσωπο εβραϊκών συμφερόντων ως δικηγόρο των Ρότσιλντ»- καταλαβαίνει ότι διακατέχεται από ψυχοπάθεια, η οποία εκτρέφεται από άρρωστη μήτρα που δεν έχει σχέση με την ελληνική παιδεία, τις ελληνικές παραδόσεις, το χριστιανικό ήθος. Είναι καταγγελίες με τις οποίες στάλθηκαν στα κρεματόρια χιλιάδες αθώοι…».

 Στην αγωγή του ο Ηλίας Κασιδιάρης γράφει:
«Επειδή από το παραπάνω δημοσίευμα υπήρξε βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου τόσο ως φυσικού προσώπου, επιστήμονα και επαγγελματία, όσο και με την ιδιότητα του εκπροσώπου τύπου του πολιτικού φορέα και ως εκ τούτου δικαιούμαι να αναζητήσω χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστην, πρέπει δε οι εναγόμενοι σε ολόκληρο έκαστος να υποχρεωθούν να καταβάλουν το ποσό των 300.000 αλληλεγγύως και εις ολόκληρον, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης».
 Η αποζημίωση, αναφέρει η Χρυσή Αυγή, θα διατεθεί εξ ολοκλήρου «στη χρηματοδότηση των κοινωφελών δράσεών της».

 Η Άννα Παναγιωταρέα, ανέβασε στο λογαριασμό της στο Facebook την ακόλουθη ανακοίνωση... "
Αγαπητοί φίλοι, η "Χρυσή Αυγή" δεν ψηφίστηκε από τους Πολίτες γιατί δήλωσε προεκλογικά ότι μπορεί να εξελιχθεί σε σέχτα που να χαρακτηρίζεται από έλλειψη ανεκτικότητας ή φανατισμό και στενότητα πνεύματος, ούτε σε κίνημα που να στοχεύει στην ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος με βίαια μέσα, ούτε φυσικά "αίρεση" που να αποκλίνει από τις πανανθρώπινες και χριστιανικές αξίες του Δυτικού Πολιτισμού. Ψηφίστηκε από τους συμπολίτες μας και βρίσκεται στη Βουλή στο πλαίσιο της λειτουργίας της Δημοκρατίας, με την οφειλόμενο σεβασμό στους νόμους και το Σύνταγμα. Επομένως, η συμπεριφορά των βουλευτών της είναι "δημόσια υπόθεση" και θα υφίσταται κριτική. Η τακτική να επιβάλει λογοκρισία και αυτολογοκρισία με αγωγές δεν εκφοβίζει ούτε τους δημοσιογράφους, ούτε τα Μέσα. Με τον κ. Κασιδιάρη δεν ασχολούμαι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου