20 Σεπ 2012

INTERNET: Μαζεύουν υπόγραφες κατά της Χρυσής Αυγής


Μια ηλεκτρονική καμπάνια κατά της δράσης της Χρυσής Αυγής έχουν ξεκινήσει οι χρήστες του avaaz.org, της ιστοσελίδας που οργανώνει εκστρατείες μέσω του διαδικτύου.

«Ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες του κόσμου, σας ζητάμε να ξεκινήσετε δικαστική έρευνα για τις δραστηριότητες της ΧΑ. Την επαύριο της φασιστικής επίθεσης εναντίον μεταναστών μικροπωλητών, το κατεπείγον του αιτήματός μας είναι εμφανές. Πρέπει να δράσουμε τώρα πριν υπάρξουν κι άλλα θύματα και η Ελλάδα πέσει στα χέρια του νεοναζισμού» αναφέρουν στην ανάρτησή τους.


Ήδη έχουν υπογράψει πάνω από 7.270 χρήστες και όλα δείχνουν ότι οι διοργανωτές θα πιάσουν εύκολα τον στόχο των 7.500.

Το κείμενο της ηλεκτρονικής καμπάνιας έχει ως εξής:

«80 χρόνια μετά την άνοδο του Χίτλερ, η Ελλάδα παρασύρεται στην δίνη του ναζισμού – πρώτη φορά ένα νέο-ναζιστικό κόμμα κερδίζει 18 έδρες στην Βουλή, μετανάστες καταδιώκονται και μαχαιρώνονται στον δρόμο, αριστεροί και ομοφυλόφιλοι ξυλοκοπούνται από τάγματα εφόδου με την συνενοχή της αστυνομίας και την ανοχή της κυβέρνησης.

Ο Μιχαλολιάκος καυχιέται ανοιχτά: «Αν χρειαστεί λερώνουμε τα χέρια μας, αν χρειαστεί δεν είμαστε δημοκράτες. Για την πατρίδα. Γιατί πάνω από όλα είναι η πατρίδα και ούτε οι θεσμοί ούτε τίποτε άλλο». Αυτές οι δράσεις πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα και γι’ αυτό χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων για να πείσουμε τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Ευρώπης να αναλάβουν δράση.

Ζητάμε δικαστική έρευνα για την δράση της Χρυσής Αυγής. Οι πράξεις της είναι ρατσιστικές, αντί-δημοκρατικές και παράνομες και ο λόγος της σπέρνει το μίσος.
Ο αρχηγός της έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί για ακροδεξιά τρομοκρατία την δεκαετία του 1970, ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του κόμματος επιτέθηκε σε βουλευτές αριστερών κομμάτων σε ζωντανή εκπομπή στην τηλεόραση εκκρεμούν και δεν συνελήφθη ποτέ ενώ εκκρεμεί σε βάρος του δίκη για οπλοχρησία. Υποψήφιοι και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για σοβαρά κακουργήματα όπως φόνος και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Η φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής εξακολουθεί και κλιμακώνεται με την ανοχή της Ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάθε μέρα έρχονται στο φως καταγγελίες και αναφορές στα ΜΜΕ για εγκλήματα μίσους εναντίον μεταναστών που ποτέ δεν ερευνώνται. Ο εκφοβισμός και το μίσος είναι καθημερινότητα για μας. Πρέπει επιτέλους οι πράξεις τους να ερευνηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου