11 Σεπ 2012

Πώς να καταπολεμήσετε τη μοναξιά


Μπορεί να έχουμε άριστη κοινωνική ζωή, να είμαστε συνεχώς έξω, να έχουμε μεγάλη παρέα, αλλά συναισθηματικά να είμαστε μόνοι, μπορεί να είμαστε μόνοι από επιλογή για να περνάμε την περίοδο της περισυλλογής μας, που σε κάποιες περιόδους της ζωής μας είναι απαραίτητη, αλλά όταν...
συνειδητοποιούμε ότι κάτι δεν πάει καλά και η ζωή μας δεν είναι έτσι όπως εμείς φανταζόμασταν ή όπως εμείς θα θέλαμε, όταν νοιώθουμε ένα κενό και άδειοι πολλές φορές, πρέπει να κάνουμε να κάνετε κάτι για τον εαυτό μας.

Η μοναξιά έχει άμεση συσχέτιση με την κατάθλιψη και την χαμηλή αυτοεκτίμηση, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι εμείς οι ίδιοι αποτελούμε την αιτία του προβλήματος και χρειάζεται να κάνουμε άμεσα πράγματα για τον εαυτό μας.
Αρχικά πρέπει να μάθουμε να περνάμε καλά με τον ίδιο μας τον εαυτό , γιατί όλα είναι εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε.

Φροντίζουμε να ασχολούμαστε με δραστηριότητες με τις οποίες μας γεμίζουν, ένα καλό βιβλίο που θα μας βοηθήσει να σκεπτόμαστε πιο θετικά στην ζωή μας θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση για εμάς τους ίδιους.
Αν θέλουμε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά αλλάζοντας αποκλειστικά και μόνο τον τρόπο της σκέψης μας και την γενικότερη στάση που αντιμετωπίζουμε στην ζωή. Στο χέρι μας είναι η αλλαγή αν δεν αντέχουμε άλλο την μοναξιά μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου