16 Σεπ 2012

Φ Κουβέλης «Σε κανέναν δεν αρέσουν αυτά τα μέτρα»


Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης, σχετικά με τις προθέσεις του, αν τελικά υιοθετηθεί η σκληρή εκδοχή των μέτρων. «Την ώρα που δίνουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης θα ήταν τουλάχιστον λάθος να λέμε τι θα κάνουμε αν δεν συμβεί το ένα ή το άλλο.


Από τη δική μας πλευρά θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ώστε να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις μας, που είναι γνωστές», δηλώνει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο, υπογραμμίζοντας την προσήλωσή του στην παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Οι θέσεις μας και οι προτάσεις μας είναι γνωστές και έχουν δημόσια κατατεθεί. Σωτηρία της χώρας και της κοινωνίας, η οποία περνάει μέσα από την παραμονή μας στο ευρώ και την ευρωζώνη».

Και προσθέτει: «Σε κανέναν δεν αρέσουν τα μέτρα αυτά. Ωστόσο όλοι μας ξέρουμε ότι χωρίς το πακέτο των μέτρων η χώρα δεν θα λάβει τα 31,5 δισ. ευρώ και θα τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή μας στο ευρώ.

Κάτι τέτοιο θα σημαίνει χάος και χρεοκοπία, με το κόστος να είναι ακόμα μεγαλύτερο για τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα».
Ο πρόεδρος της ΔΗ.ΜΑΡ. παραδέχεται ότι υπάρχουν αποκλίσεις σε επιμέρους θέματα από τη προγραμματική συμφωνία, οι οποίες όμως «δεν αποτελούν επιλογή της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο της ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά προκύπτουν από την ίδια την πραγματικότητα, η οποία διαρκώς μεταβάλλεται μετά τις εκλογές του Ιουνίου».

Παράλληλα καλεί όσους βουλευτές τυχόν διαφωνούν με τα μέτρα «να επαναπροσδιορίσουν οι ίδιοι τη σχέση τους με το κόμμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου