11 Σεπ 2012

Μας κράζουν για τους «τυφλούς»


Όσα συμβαίνουν στη Ζάκυνθο για τους «τυφλούς» έχουν γίνει γνωστά σε όλη την υφήλιο, τα τερτίπια όμως των «αομμάτων»  που προσπαθούν να αποφύγουν των έλεγχο της επιτροπής που από σήμερα θα βρίσκετε στο ΙΚΑ, νομίζαμε πως τα ξέραμε μόνο εμείς, ελα ομος που τα μάθανε και στη Πάτρα και μας τα φωνάζει το «Best news» και μάλιστα λέει μεγάλες αλήθειες  


Οι τυφλοί... «ραλίστες» της Ζακύνθου

Οι «τυφλοί» της Ζακύνθου οδηγούσαν ΙΧ σαν ραλίστες και είχαν πιστοποιητικά άριστης όρασης. Ακόμη πολλοί από αυτούς εμφανίζουν ξαφνικά προβλήματα «κινητικότητας» και μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας ενώ δηλώνουν κάτοικοι απρόσιτων περιοχών προκειμένου να μην ανακαλυφθούν από την αστυνομική έρευνα.

Αυτά είναι ορισμένα από τα ευρήματα και τις διαπιστώσεις κλιμακίου της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ που έχει αναλάβει να διερευνήσει, τις τελευταίες εβδομάδες, την υπόθεση των 700 περίπου ύποπτων επιδομάτων τυφλότητας που δίνονταν σε πολίτες της Ζακύνθου.

Όπως προέκυψε και από έρευνα του υπουργείου Υγείας το 1,8% του πληθυσμού του νησιού, το οποίο μετρά 40.000 κατοίκους, πήρε επίδομα τυφλού εννέα φορές περισσότερο από ό,τι εκτιμάται για πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ηδη από την πρώτη φάση της έρευνας έχει διαπιστωθεί, με την προσκόμιση πλήρων αποδεικτικών στοιχείων ότι σχεδόν οι 50% εκ των... «αόμματων» έχουν αξιοζήλευτη όραση και η έρευνα συνεχίζεται.

Οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψαν όμως μερικές τρανταχτές περιπτώσεις τυφλών μαϊμού. Ισως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση «δικαιούχου επιδόματος τυφλότητας» είναι αυτή κατοίκου του νησιού που είχε άδεια οδήγησης στην Βοιωτία και όπου στον σχετικό φάκελό του, στις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, υπήρχε πιστοποιητικό οφθαλμιάτρου που του έβρισκε άριστη όραση και στα δύο μάτια!

Επιπλέον, όταν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ επιχείρησαν να συναντήσουν τους δικαιούχους, αντί αυτών εμφανίζονταν συγγενείς τους οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο «τυφλός», εκτός των άλλων, «έχει παρουσιάσει ξαφνική κατάπτωση της υγείας του, δεν μπορεί να μετακινηθεί και ούτε είναι σε θέση να μιλήσει ή να εξετασθεί». Μάλιστα παρουσιάζεται το επίσης στατιστικό παράδοξο οι «τυφλοί» να μένουν σε «δυσπρόσιτες» κατοικίες στα ορεινά του νησιού, όπου το μεγαλύτερο υψόμετρο είναι το... δυσθεώρητο 756 μέτρα (το βουνό Βραχίονας).
Οπως λένε ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεκάδες σκαρφίζονται διαφόρους τρόπους και ορθώνουν διάφορα εμπόδια ώστε να μην υπάρξει η ειδική εξέταση των «τυφλών» από οφθαλμιάτρους που μπορεί να καταδείξουν αμέσως το ψέμα και την απάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου