22 Σεπ 2012

«Εγκληματική σπείρα» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην συνδικαλιστής των αστυνομικών Δημήτρης Κυριαζίδης


«Εγκληματική σπείρα» χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην συνδικαλιστής των αστυνομικών Δημήτρης Κυριαζίδης, μετά το έντονο φραστικό επεισόδιο που σημειώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή μεταξύ του ίδιου και τους βουλευτές της άκρας δεξιάς.


Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής κ. Νίκος Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην ΚΟ της Χ.Α., το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σας έπιασε ο πόνος, ρε; Οι μισοί από εσάς είσαστε μασόνοι» αντέτεινε ο βουλευτής Β' Αθηνών της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής. Ενώ, παρά την παρατήρηση του προεδρεύοντος εκείνη τη στιγμή Λεωνίδα Γρηγοράκου (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) προς τους βουλευτές της ΧΑ να σεβαστούν τον χώρο, ο Ηλίας Κασιδιάρης πυροδότησε την ατμόσφαιρα φωνάζοντάς του: «Ποιος έκανε σκουπόξυλο την ελληνική σημαία; Να το πάρει πίσω...».

Κι όταν ο προεδρεύων συνέστησε ηρεμία, τονίζοντας πως «εδώ είναι η Βουλή των Ελλήνων», ο βουλευτής της ΧΑ Γ. Γερμενής συνέχισε, τονίζοντας: «Εμείς υπηρετήσαμε στα σύνορα».

Στη συνέχεια την ευκαιρία για να επιτεθεί σε όλα τα κόμματα της Βουλής άδραξε ο Ηλ. Κασιδιάρης, λέγοντας ότι «την ελληνική σημαία εσείς την ποδοπατήσατε και τη δώσατε σε Πακιστανούς και μετά την πετάξατε στα σκουπίδια», καταθέτοντας μάλιστα στα πρακτικά φωτογραφίες από συγκεντρώσεις με πεταμένες στον δρόμο ελληνικές σημαίες.
Και πρόσθεσε: «Σε οποίον δεν αρέσει που μπήκε η Χρυσή Αυγή στη Βουλή ας κάνει πραξικόπημα να αλλάξει το πολίτευμα, εμάς μας έβαλε ο ελληνικός λαός, είτε σας αρέσει είτε όχι...».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας προειδοποίησε ότι «αν η Αριστερά συνεχίσει τη λαϊκίστικη αντίληψή της δεν θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη επειδή η λαϊκίστικη Ακροδεξιά μπορεί να χειρίζεται καλύτερα και αποτελεσματικότερα το εργαλείο του λαϊκισμού και να προσπορίζεται οφέλη».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι «εμείς ενθαρρύνουμε και είμαστε παρόντες σε όλα τα μαζικά, ενωτικά, ειρηνικά και πολύμορφα κινήματα του λαού μας που έχουν στόχο την ανατροπή αυτών των αντικοινωνικών πολιτικών».
Κι ενώ τελικά η ρύθμιση ψηφίστηκε από το σύνολο της Βουλής, υπήρξαν βουλευτές οι οποίοι έθεσαν το θέμα των κουκουλοφόρων που μετέχουν στις διαδηλώσεις, ζητώντας να θεσμοθετηθούν για τους παραβάτες πιο αυστηρές ποινές.

Τέλος εντολή να εντοπισθούν οι αστυνομικοί που τυχόν λειτουργούν προπαγανδιστικά υπέρ της Χρυσής Αυγής μέσα σε αστυνομικά τμήματα δόθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από αλλεπάλληλες αναφορές πολιτών.

Την «αποκάλυψη» πως αστυνομικοί παραπέμπουν πολίτες που τηλεφωνούν στα τμήματα για να ζητήσουν βοήθεια να απευθυνθούν στη Χρυσή Αυγή έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, προκαλώντας οργή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου