20 Σεπ 2012

Σε γιάφκα στο Γύθειο οδήγησε ο βομβιστής της Σπάρτης


Ο βομβιστής της Σπάρτης... έδειξε τη γιάφκα στο Γύθειο
Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ μετά το θανάσιμο τραυματισμό ενός 38χρονου στην προσπάθεια του να τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό στην οδό Ωραίας Ελένης, στη Σπάρτη οδήγησαν σε μία γιάφκα στο Γύθειο.


Όλα ξεκίνησαν στις 31 Αυγούστου όταν βόμβα αποτελούμενη από γκαζάκια και μπαταρίες έσκασε στα χέρια 38χρονου υπάλληλου καφετέριας, ο οποίος υπέστη καθολικά εγκαύματα και άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με tovima.gr μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη ενός 34χρονου, φίλο του επίδοξου βομβιστή, ο οποίος διαμένει στην Κυψέλη και εργάζεται σε αποθήκη στην Λυκόβρυση. Ωστόσο το μυστικό κρυβόταν στο πατρικό του σπίτι στο Γύθειο.

Εκεί ο 34χρονος έκρυβε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.
Στο σπίτι εντοπίστηκαν:
  • Δύο δίκαννες καραμπίνες Δύο μονόκαννες καραμπίνες
  • Δύο ασύρματοι.
  • Κουκούλες full face
  • 61 κωνικές συσκευασίες με ποσότητα εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιείται συνήθως στα βαρελότα (τις επονομαζόμενες «γουρούνες»).
  • Η ύλη αυτή έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εκρηκτικούς μηχανισμούς από οργανώσεις «αντάρτικου πόλης» όπως η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς»
  • 796 κροτίδες
  • Μεγάλος αριθμός φυσιγγίων από πυροβόλο όπλο
  • Δέκα αυτοσχέδιες κατασκευές συνδεσμολογίες, η κάθε μία από τις οποίες αποτελείται από δυο κυλινδρικά τεμάχια ξύλου
  • Τρία τμήματα καλωδίου
  • Τεμάχιο μαύρης μονωτικής ταινίας και ποσότητας διάφανου στερεού υλικού τμήματα καλωδίων οι άκρες των οποίων κατέληγαν σε διακόπτες on-off, οι οποίοι ήταν ενσωματωμένοι σε κομμένα στόμια πλαστικών φιαλών πλαστικό ρολόι που συνδεόταν με καλώδια ένα τηλεχειριστήριο τυλιγμένο με μονωτική ταινία αποτελούμενο από τέσσερις διακόπτες από τους οποίους εξέρχονταν τέσσερα ζεύγη καλωδίων

Ο 34χρονος κλήθηκε σε απολογία και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Τώρα η ΕΛ.ΑΣ ερευνά αν ο 38χρονος είχε εμπλοκή σε τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην περιοχή του Γυθείου.
Οι τρεις πρώτες εμπρηστικές επιθέσεις σημειώθηκαν το πρωί της 3ης Νοεμβρίου 2011 όταν μηχανισμοί τοποθετήθηκαν σε δύο ATM των τραπεζών Πειραιώς και Εθνικής και σε ένα τρίτο στο Πρωτοδικείο του Γυθείου.
Η τέταρτη εμπρηστική επίθεση έγινε το ξημέρωμα της 20ης Αυγούστου 2012 σε προαύλιο χώρο μονοκατοικίας ιδιώτη στην περιοχή Μαυροβούνι Γυθείου.
Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές ή τραυματισμός ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου