19 Οκτ 2014

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ από 3,9% έως 7,5% σε δυο νέες δημοσκοπήσεις

Ένας στους δύο πολίτες (50,8%) θα ήθελε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές ενώ το 42,3% επιθυμεί ο Πρόεδρος να εκλεγεί από νέα Βουλή η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές


Παγίωση του προβαδίσματος του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύουν τα ευρήματα δύο νέων δημοσκοπήσεων για την Καθημερινή της Κυριακής και το Βήμα.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δημοσιεύεται στην "Κ" ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα 7,5% μονάδων με 27,5% έναντι 20% της ΝΔ στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου.

Ακολουθούν Το Ποτάμι με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ/Ελιά με 4%, οι ΑΝΕΛ με 2,5%, ο ΛΑΟΣ με 1,5% και η ΔΗΜΑΡ με 0,5%

Στη δημοσκόπηση της Καπα Research που δημοσιεύει Το Βήμα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει προβάδισμα 3,9% έναντι της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27,4% των ερωτηθέντων έναντι 23,5% της ΝΔ, η ΧΑ 6,4%, το ΠΑΣΟΚ 5,8%, Το Ποτάμι, 5,6%, το ΚΚΕ 5,3%, οι ΑΝΕΛ 3,8%, ο ΛΑΟΣ 1,6% και η ΔΗΜΑΡ 1,1%.

Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα για το ποίος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας το 42,5% έναντι 36,1% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό 50,8%) θα ήθελε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή, χωρίς να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές ενώ το 42,3% επιθυμεί ο Πρόεδρος να εκλεγεί από νέα Βουλή η οποία θα προκύψει μετά από εκλογές. Το 52,4% μάλιστα θεωρεί πως οι πρόωρες εκλογές θα ήταν αρνητική εξέλιξη για την οικονομία της χώρας και την ελληνική κοινωνία, την ώρα που το 46,5% δηλώνει πως δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο της εξόδου της χώρας από το ευρώ έναντι του 45,2% που θεωρεί πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Το 40,3% θεωρεί πως καταλληλότερη κυβέρνηση θα ήταν αυτή που θα είχε ως κορμό της τη ΝΔ ενώ το 39,5% τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δικομματική» δυσπιστία στην «κυβερνησιμότητα» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη δυνατότητα τους να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια, καταδεικνύουν στο μεταξύ τα ευρήματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού την Παρασκευή. Ειδικά για την αξιωματική αντιπολίτευση ποσοστό 69% εκτιμά ότι δεν δύναται να βγάλει τη χώρα από τα προγράμματα στήριξης.

Όσον αφορά τη διενέργεια εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την επόμενη Βουλή η κοινή γνώμη εμφανίζεται διχασμένη, ενώ για τις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το «ισοζύγιο» είναι αρνητικό για όλους ανεξαιρέτως.

Αναλυτικότερα τα στοιχεία ΕΔΩ 

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου