22 Σεπ 2014

Η κ. Βυθούλκα λέει στο IonianRadio.gr: Ο δήμαρχος με απειλεί με μήνυση επειδή πλήρωσα τους εργαζόμενους!

Μπάχαλο φαίνετε να επικρατεί στο δήμο Ζακύνθου με τη νέα δημοτική αρχή και τον δήμαρχο κ Π Κολοκοτσά, που είναι αμφίβολο το πώς θα ξεπεράσει το γεγονός του ότι θέλει να βλέπει παντού περίεργα πράγματα, μήπως φταίει η απειρία;


Η κ. Βυθούλκα δηλώνει στο IonianRadio.gr:  Όταν ξεκινήσαμε τους παιδικούς σταθμούς πέρυσι είχαμε πρόβλημα προσωπικού. Περιμέναμε προσλήψεις που δεν γίνονταν. Έτσι ξεκινήσαμε με τους εθελοντές.  Όμως δεν ξεκίνησαν για να είναι μια ζωή εθελοντές. Περίμεναν ότι κάτι θα γίνει και θα παραμείνουν με προγράμματα. Φτιάξαμε ένα κοινωνικό συνεταιρισμό.

Άργησε να συσταθεί και να νομιμοποιηθεί. Φτάσαμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετά τις εκλογές. Τον Αύγουστο οι παιδικοί σταθμοί έκλεισαν. Υπήρχαν όμως 60 αιτήσεις εργαζόμενων γονέων που δεν είχαν που να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους. Δεχόμασταν πίεση να λειτουργήσει το τμήμα. Συζήτησα με τον επίτροπο για νόμιμη λειτουργία τον Αύγουστο μέσω του συνεταιρισμού που μου είπε να κάνω σύμβαση για ένα και μόνο μήνα.

Ακολουθήθηκαν τα νόμιμα και ξεκινήσαμε και δούλεψαν με 10 άτομα ,χωρίς πρόβλημα τα τμήματα. Στις 31/8 τελείωνε η θητεία μου. Ειχα αφήσει στο λογαριασμό των παιδικών σταθμών 19.800 ευρώ για να πληρωθούν αυτά τα παιδιά, ΙΚΑ , εφορία κλπ.
Νομιμοποίηση όμως είχα μέχρι 11/8 και δεν μπορούσα να κάνω αναλήψεις. Πήγα 11/9 αλλά η ενιαία αρχή πληρωμών είχε πάρει τα 10.000 για πληρωμή των μονίμων.
Πήρα τα 8.000 από την τράπεζα και το μεσημέρι ενημερώθηκα ότι ο Δήμαρχος φωνάζει για ποιο λόγο έκανα την ανάληψη.
Μου είπε ο Δήμαρχος , ότι το ένταλμα του επιτρόπου είναι παράνομο αρχικά αλλά μετά συζητήσαμε και του εξήγησα την κατάσταση. Φεύγοντας μου είπε να πάω στο ταμείο να πάρω τα χρήματα.
Πήγαμε στην Τράπεζα και τα πήραμε.

Μισή ώρα αργότερα ο Δήμαρχος μου ζήτησε να πάω πίσω τα χρήματα διαφορετικά θα μου υποβάλλει μήνυση. Μίλησα με τον κ.Στάθη και μου είπε ότι κανονικά δεν πρέπει να τα επιστρέψω γιατί είναι όλα νόμιμα.
Το επόμενο πρωί έκανα αίτηση στο Δήμο και του ζητάω εγγράφως να με ενημερώσει αν πρέπει να πληρώσω. Τα χρήματα τα παρέδωσα στους παιδικούς σταθμούς, και τους ζήτησα να πληρώσουν αυτούς που πρέπει.

Αυτά από ανάρτηση του Δημήτρη Τετράδη για όσα ακουστήκαν στο ραδιόφωνο του από την κ. Βυθουλκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου