16 Σεπ 2014

Εκτός Eurovision η Ελλάδα διότι η EBU δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για αποκλεισμό της ΝΕΡΙΤ από τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει στην Αυστρία. Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για αιτήσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό στην Αυστρία έληξε τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου.


Συμφωνά με όσα γραφεί το vima.gr, η EBU αποφάσισε να μη συμπεριλάβει την ΝΕΡΙΤ στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, διότι με βάση το καταστατικό της μόνο μέλη της EBU μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision και η ΝΕΡΙΤ δεν είναι ακόμα μέλος. Αν και εφόσον γίνει θα μπορεί να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής.

Εν τω μεταξύ συζήτηση για την αποβολή της ΠΟΣΠΕΡΤ από το ραδιομέγαρο και παράδοση των γραφείων που κατείχε νόμιμα, έγινε την προηγούμενη Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, δικαιώνοντας την ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία παραμένει μέσα στο ραδιομέγαρο.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωση της, τονίζει μεταξύ άλλων:

«Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από την πρώτη ημέρα επιλέξαμε τον αγώνα για να προστατεύσουμε τους θεσμούς και τα συνταγματικά και ατομικά μας δικαιώματα καθώς και το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη για ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό μέσα από έναν πραγματικά δημόσιο φορέα.

Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής με όλες τις εκφάνσεις, δυναμικά παρόντες καταγγέλλοντας τη κάθε μορφή φασισμού που επιδιώκει η κυβέρνηση να επιφέρει στην κοινωνία με τη τρομοκρατία τις απειλές και την εξαθλίωση.

Οι διώξεις της κυβέρνησης και των αυλικών της, δοτών και άλλων, δεν θα μας γονατίσει όπως το επιθυμούν, αντίθετα μας ατσαλώνει και είμαστε μπροστάρηδες στον αγώνα ανατροπής αυτών των πολιτικών και των βαστάζων της κυβέρνησης που υπηρετούν την Μέρκελ και τον Μερκελισμό.


Η κυβέρνηση θέλοντας να φιμώσει και να διαλύσει όσα συνδικάτα αντιστέκονται ετοιμάζει νόμο, που καταδεικνύει το φόβο της, που με τη βία, αντιδημοκρατικά, και αντισυνταγματικά επιδιώκει να καταστείλει κάθε αντίδραση εναντίον της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου