23 Σεπ 2014

Ο Σαμαράς στη Μέρκελ και ο Άδωνις στα παράθυρα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε τη σημερινή ημέρα, που όλως τυχαίως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συναντά την Άνγκελα Μέρκελ, για να πετάξει μία από τις γνωστές επικοινωνιακές του «ρουκέτες»: «Αν πέσει η κυβέρνηση, θα πάρουμε τα λεφτά μας από τις τράπεζες»...

Αυτό ήταν αρκετό για να στηθεί σκηνικό πολέμου με αφορμή τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.
Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ», για «στάση πληρωμών», για «τρελούς που θα τινάξουν τη χώρα στον αέρα». «Θα μας πείτε ποια είναι η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ λέω πως είναι η δραχμή. Το λέω ευθέως! Για αυτό και δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες. Εσύ θα τα κρατήσεις τα λεφτά σου τις τράπεζες (αναφερόμενος στον δημοσιογράφο κ. Καμπουράκη). Αλήθεια πες στον κόσμο. Θα τα κρατήσεις; Όχι μόλις βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις πέσει η κυβέρνηση δεν θα μείνει φράγκο. Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;» (ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρών στο πάνελ), φωνασκούσε ο κ. Γεωργιάδης.




Να 'χουμε, να λέμε δηλαδή, την ημέρα που ο Αντώνης Σαμαράς συναντά τη Γερμανίδα καγκελάριο σαν «φίλος» για την κυβερνητική εκπρόσωπο, σαν «ικέτης» για πολλούς άλλους. Να συζητάμε για τις γραφικότητες του κ. Γεωργιάδη, που στην ουσία παρότρυνε τον κόσμο να βγάλει τις καταθέσεις του στο εξωτερικό, ποντάροντας για μία ακόμα φορά στο κλίμα τρομοκρατίας και φόβου, για να πάρει παράταση ζωής το μνημονιακό πολιτικό σκηνικό. Σε άλλες εποχές, όταν υπήρχε πράγματι φυγή καταθέσεων και η κυβέρνηση –πάντως όχι του ΣΥΡΙΖΑ- είχε επιβάλει περιορισμούς στα εμβάσματα προς το εξωτερικό, ο κ. Γεωργιάδης θα είχε συγκεντρώσει τα πυρά σύσσωμου του κυβερνητικού και τραπεζικού συστήματος.

Ίσως να σκέφτηκαν, εκεί, στη Νέα Δημοκρατία, ότι οι φωνές του Άδωνη θα φτάσουν μέχρι το Βερολίνο και έτσι θα πειστούν, Άνγκελα και εταίροι, για την «επερχόμενη καταστροφή», και θα επιτρέψουν στον κ. Σαμαρά να δώσει μία μικρή προεκλογική «ανάσα» στον ελληνικό λαό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάσχει από «ακράτεια λόγων», απάντησε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Βαρεμένος και σημείωσε ότι δεν θα υποστεί «τις συνέπειες αυτού του προβλήματός του». Μάλιστα, ζήτησε την παρέμβαση των αρμόδιων τραπεζικών αρχών για την παρότρυνση σε φυγή καταθέσεων από τον πρώην υπουργό, κ. Γεωργιάδη. «Αν υπάρχουν τραπεζικές αρχές πρέπει να παρέμβουν για αυτά που γίνονται σε αυτή τη χώρα», και πρόσθεσε «αυτό που κάνουν έχει ξεπεράσει κάθε όριο».
«Ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι ο τρελός του χωριού. Δυστυχώς εξακολουθεί να είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός. Η Νέα Δημοκρατία εμπορεύτηκε τον φόβο όσο μπορούσε. Είναι ένα κόμμα παλαιοημερολογίτικο, παλαιολιθικό και επί κυρίου Σαμαρά έχει φτάσει σε ένα επίπεδο, αυτού που εκπροσωπεί ο κ. Γεωργιάδης. Εμείς λέμε τέρμα σε αυτό. Αυτά είναι φαινόμενα σήψης», είπε ο κ. Βαρεμένος.

Τέρμα, όμως, φαίνεται πως λέει και ο ελληνικός λαός, καθώς σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευθεί από τις αρχές Σεπτέμβρη, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφές προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο μάλιστα διευρύνεται. Και αν δεν ανακοπεί αυτή η δυναμική, ίσως να μπει στη σφαίρα του εφικτού και η αυτοδυναμία. Τότε να δούμε τι θα κάνει ο κ. Γεωργιάδης και τα επικοινωνιακά θεατρικά που «ανεβάζει» η Συγγρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου