19 Σεπ 2014

Με σύνθημα «Ο Παύλος Φύσσας ζει» χιλιάδες κόσμου τίμησαν τη μνήμη του

Με μουσική και στίχους από τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα, με αντιφασιστικά συνθήματα αλλά και πολύχρωμα μπαλόνια στα χέρια, δεκάδες φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού πραγματοποίησαν παναττικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη μνήμη του.
Στο σημείο της δολοφονίας του στήθηκε στήλη που απεικονίζει τον αδικοχαμένο ράππερ τραγουδιστή Παύλο Φύσσα.


Περίπου 4.000 άτομα ξεκίνησαν από το σημείο όπου πριν από ένα χρόνο ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά στην Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι. Από εκεί χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ.

Το πρώτο που περιελάμβανε και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διαφόρων οργανώσεων έφτασε στη λεωφόρο Σαλαμίνος, όπου άφησαν στον ουρανό μπαλόνια, σε μία συμβολική κίνηση.

Το δεύτερο, ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου, παρέμεινε αρχικά στην οδό Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, όπως μετονομάστηκε συμβολικά η Παναγή Τσαλδάρη.

Στη πορεία έδωσαν το παρών κι οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών.

Στη διάρκεια της πορείας προκλήθηκαν μικροεπεισόδια χωρίς να δοθεί συνέχεια όταν αντιεξουσιαστές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σαλαμίνος προκαλώντας ζημιές στο ΚΕΠ της περιοχής που βρίσκεται στο σημείο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και στη συμβολή με την οδό Κωνσταντινουπόλεως, χωρίς όμως να υπάρξουν συγκρούσεις σώμα με σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου