16 Σεπ 2014

Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του

 Έκλεισε στις 5 ο σταθμός Πανεπιστήμιο του μετρό, κατόπιν εντολής της αστυνομίας, καθώς στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία κλείνει ένας χρόνος από τη δολοφονία.


Σε αυτές θα συμμετάσχουν τόσο η ΓΣΕΕ όσο η ΑΔΕΔΥ που καλούν τους εργαζομένους να λάβουν μέρος στις ειρηνικές εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Κερατσίνι, στην Παναγή Τσαλδάρη στις 18.00, ενώ την Παρασκευή θα γίνει συναυλία των «Φίλων του Π. Φύσσα» στο Σύνταγμα στις 17.00.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει πως «ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που έχουν ξεκάθαρη και κατηγορηματική θέση κατά του φασισμού και των φαινομένων βίας από όπου κι αν προέρχονται».

Προσθέτει πως ο φασισμός, ο ρατσισμός, η βία, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να εξαλειφθούν και η Πολιτεία είναι υπεύθυνη να αναλάβει πρωτοβουλίες για το σκοπό αυτό.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως «στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, αποκορύφωμα της δράσης του νέο-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με τις τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε αγωνιστές».

«Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που στέλνουν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο: "Ποτέ ξανά Φασισμός"» τονίζει η ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας πως την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να δώσει η λαϊκή κινητοποίηση και το αντιφασιστικό κίνημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου