19 Ιουλ 2014

Το μεγάλο μπαμ στο πολιτικό σύστημα

Αν οι υγιείς δυνάμεις της πατρίδας θέλουν πράγματι να φτιάξουν μια νέα Ελλάδα, πρέπει πρώτα να διαλύσουν το παλαιό πολιτικό, επιχειρηματικό και οικονομικό σύστημα.


Ουκ ολίγες φορές έχουμε γράψει ότι το υπάρχον πολιτικό σύστημα πνέει τα λοίσθια, ότι το μεταπολιτευτικό μοντέλο έχει «κρασάρει» και είναι θέμα χρόνου να βαρέσει οριστική διάλυση. Παρ’ όλα όσα γίνονται και λέγονται το απρόσωπο αυτό πολιτικό σύστημα εμφανίζει μεν σπασμούς, αλλά έχει ακόμη ζωή και δεν λέει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια.

Άλλωστε το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα συζητάμε για το πώς θα κουρευτούν τα δάνεια των μεγαλοεκδοτών και μεγαλοεπιχειρηματιών που έχουν λογαριασμούς σε φορολογικούς παράδεισους δείχνει ότι δεν είναι εύκολο να διαλυθεί το σύστημα της κομματοκρατίας και του ρουσφετιού που ταλανίζει επί δεκαετίες της χώρα. Όποιος ξέρει λίγα πράγματα για το πώς λειτουργούν οι βουλευτές θα καταλάβει. Όλη την ώρα είτε στα τηλεπαράθυρα είναι είτε σε κάποιο γραφείο για να εξυπηρετήσουν την πελατεία τους.

Ο ελληνικός λαός που έχει βασανιστεί την τελευταία πενταετία βλέπει ορισμένους θυλάκους διαφθοράς και αδιαφάνειας να δίνουν μάχες για να μην αλλάξει τίποτε και το κράτος να αποδεικνύεται αδύναμο να αντέξει τις πιέσεις που ασκούνται για να διατηρηθεί το μεταπολιτευτικό σύστημα της ρεμούλας. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα, παλαιά και νέα τζάκια, έχουν πάντα προσβάσεις στον κρατικό μηχανισμό και λύνουν και δένουν.


Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή για την ελληνική δημοκρατία και οικονομία τα «πάρε – δώσε» είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Επιχειρηματικά δείπνα, συναντήσεις με πολιτικούς, lobbying εκατομμυρίων ευρώ, προσλήψεις συμβούλων και εταιρειών επικοινωνίας για να περάσουν ανώδυνα και χωρίς πίεση ρυθμίσεις και μεγαλορουσφέτια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου