27 Ιουλ 2014

Οι 5 βραδυφλεγείς βόμβες στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας

Ναρκωτικά, ανεργία, μετανάστευση, υπογεννητικότητα, κόκκινα δάνεια, είναι τα μεγάλα αγκάθια της Ελληνικής κοινωνίας στη εποχή μας και απειλεί να τινάξει στον αέρα το μέλλον της πατρίδας μας με απρόβλεπτες επιπτώσεις για όλους μας.


1-Ναρκωτικά  

Δύο εκθέσεις που προσεγγίζουν το μεγάλο πρόβλημα από πολλές απόψεις . Η μία είναι του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμού Καταπολεμήσεως Ναρκωτικών ) . Η άλλη του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως - Διευθύνσεως Δημοσίας Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας το πρόβλημα της διάδοσης και χρήσης των ναρκωτικών στη χώρα μας αναπτύσσεται σε επικίνδυνα μεγέθη. Μάλιστα, όσον αφορά στη νεολαία το θέμα παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις και πρέπει να απασχολήσει γονείς, την πολιτεία και άλλους φορείς.

2- Ανεργία

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ολόκληρη η Ευρώπη και που στην Ελλάδα έχει πάρει την οξύτερη μορφή του, είναι η ανεργία των νέων. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Η Ευρώπη αριθμεί 14 εκατομμύρια ανέργους. Στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 η Ισπανία είχε 55,2%, η Πορτογαλία 38,4%, η Ιταλία 36,9% και η Ελλάδα 57,9% (σήμερα 62%)
Δεν πρόκειται για παράπλευρη απώλεια της κρίσης, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, αλλά είναι το αποτέλεσμα της διαχείρισης του χρέους την κρατών μελών, που μεταφέρουν πόρους από την ανάπτυξη στην πληρωμή του χρέους. Έτσι χάνονται θέσεις εργασίας και δημιουργείται η ισορροπία του τρόμου. Στην Ελλάδα, οι απασχολούμενοι είναι κατά 1.200.000 λιγότεροι από τους μη απασχολούμενους – άνεργοι, συνταξιούχοι, παιδιά. Ειδικότερα στον ιδιωτικό τομέα σε 1.400.000 των απασχολουμένων έχουμε άλλους τόσους ανέργους, ενώ 800.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση 8 -12 μηνών. Είναι τρομακτικό πως 300.000 νοικοκυριά δεν έχουν κανένα εισόδημα και είναι όλοι άνεργοι.

3- Μετανάστευση

Οι τραγικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, αναγκάζουν πολλούς Ελληνες να αναζητήσουν τον δρόμο της μετανάστευσης ως την έσχατη λύση για ένα καλύτερο αύριο, με την Eurostat να επισημαίνει πως το 2012 ενώ ο πληθυσμός της ΕΕ αυξήθηκε, στην Ελλάδα μειώθηκε.
Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της Eurostat τονίζουν πως ο ελληνικός πληθυσμός μειώθηκε κατά 5,5 τοις χιλίοις για το 2012, την ίδια περίοδο που ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε κατά μέσο όρο 2,2 τοις χιλίοις. Η Ελλάδα, που την 1η Ιανουαρίου 2013 «μετρούσε» 11.062.000 κατοίκους, βρίσκεται μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού, κατέχοντας συγκεκριμένα την τέταρτη θέση στη σχετική κατάταξη.

4- Υπογεννητικότητα

Ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση με την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα καθώς η ζημιά που ελοχεύει για τον εθνικό ιστό όχι μόνο γίνεται αισθητή αλλά κρύβει τεράστιες παγίδες για το μέλλον του έθνους.
Για πρώτη φορά μεταπολεμικά η υπογεννητικότητα έκανε την εμφάνισή της το 1996. Τότε οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις με διαφορά 22 ατόμων. Σε δύο χρόνια, οι γεννήσεις υπολείπονταν των θανάτων κατά 1.774 άτομα. Το 2012, η διαφορά έφτασε τις 16.300.

5- Κόκκινα δάνεια

Βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας χαρακτήρισε τα κόκκινα δάνεια η Παναγιώτα Καλαποθαράκου τονίζοντας πως αυτή τη στιγμή είναι πολύ περισσότερα τα δάνεια από αυτά που αποπληρώνονται ενώ την ίδια στιγμή δεν υπάρχει κανένα μέτρο προς ανακούφιση των δανειοληπτών.

Η πρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ ζήτησε να υπάρξει άμεση μείωση επιτοκίων και διαγραφές τμημάτων των οφειλών καθώς σε αντίθετη περίπτωση τόνισε πως η κοινωνία "οδηγείται σε πλήρη εξαθλίωση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου