3 Αυγ 2013

Παραιτήθηκε ο κ. Άκης Λαδικός… αλλά όχι απ’ το δήμο… - Απ’ τη δημόσια βιβλιοθήκη -

Δεν αντέχει φαίνετε ο κ. Λαδικός, του να είναι αναπληρωτής αντιπρόεδρος στην Εφορευτική Επιτροπή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, με πρόεδρο τον κ. Γεράσιμο Σπίνο, με αποτέλεσμα να υποβάλλει τη παραίτηση του στο υπουργείο παιδείας, που είναι υπεύθυνο για την επιλογή των μελών των ανά την Ελλάδα δημοσιών βιβλιοθηκών.
Μαζί με τον κ. Λαδικό επίσης παραιτήθηκε επικαλούμενος φόρτο εργασίας και ο δικηγόρος κ. Αντώνης  Λούντζης ο όποιος είχε διορίσει αναπληρωτής πρόεδρος.


Η επιστολή – παραίτηση του κ. Λαδικου  έχει ως εξής:

«Με έκπληξη και συνάμα δυσαρέσκεια, πληροφορήθηκα τον διορισμό μου ως αναπληρωματικό μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ζακύνθου.

Η παραίτησή μου έχει ως βασική αιτία την απόλυτη διαφωνία μου με την σύνθεση της Εφορευτικής Επιτροπής. Δίχως να θέλω να υποτιμήσω κανέναν από όλους όσους διορίστηκαν, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα, δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι στη σύνθεση της Ε.Ε. απουσιάζουν παντελώς φιλόλογοι, συγγραφείς, ιστορικοί και άλλοι που θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικό έργο.

Επίσης, θα πρέπει να επισημάνω ότι δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος, το οποίο να εκπροσωπεί την πόλης της Ζακύνθου, την έδρα της ιστορικής βιβλιοθήκης.

Μετά από αυτά και σεβόμενος τον εαυτό μου, αλλά και κυρίαρχα τις μεγάλες μορφές που υπηρέτησαν την Δημόσια Βιβλιοθήκη Ζακύνθου (Χιώτης, Ζώης, κ.ά.), δηλώνω την παραίτησή μου και ζητώ την αποδοχή της».

Η σύνθεση όπως είχε ανακοινωθεί απ το υπουργείο είναι η εξής:

Πρόεδρος:
Γεράσιμος Σπίνος
Αντιπρόεδρος:
Διονύσης Παλλαδινός 
Μέλη:
1. Κάνδηλας Δημήτρης
2. Τσιτντσιλώνης Κων/νος
3. Στασινόπουλος Γιώργος

Αναπληρωτές:

Αντώνης Λούντζης
Άκης Λαδικός
Αν. Βυθούλκα
Άντα Κατσέτη

Νικ. Γαρδέλης

1 σχόλιο:

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου