10 Οκτ 2012

Tην παρέμβαση του Δένδια, και επιθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για τους κακοποιημένους διαδηλωτές στη ΓΑΔΑ


Tην παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, προκάλεσε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian που κάνει λόγο για φαινόμενα αστυνομικής βίας στη ΓΑΔΑ και φωτογραφίες που φέρονται να απεικονίζουν κακοποιημένους διαδηλωτές.


 «Ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά ονειρεύεται φαντάσματα. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στο συγκεκριμένο κόμμα ότι ζούμε σε δημοκρατική χώρα με συγκεκριμένους θεσμούς και διαδικασίες», αναφέρει το γραφείο Τύπου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για βασανισμό διαδηλωτών.

«Κατανοούμε βεβαίως το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλους κώδικες αξιών και ότι θαυμάζει απολυταρχικά καθεστώτα. Αλλά δεν κατανοούμε τον λόγο για τον οποίο στον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένουν τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης, την οποία το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναμένει, όπως και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ώστε να πράξει ανάλογα εάν χρειαστεί. Τόση ασέβεια επιτέλους απέναντι στις ανεξάρτητες δικαστικές αρχές; Ή μήπως νομίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι τις υποκαθιστούν;», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Επισημαίνεται, επίσης, πως «σε κάθε περίπτωση, όπως ο κ. Δένδιας επανειλημμένα έχει δηλώσει, ο Νόμος ισχύει για όλους και σε κάθε κατεύθυνση».

Και καταλήγει: «Ο τελευταίος όμως που δικαιούται να μιλά για “συγκάλυψη”, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα το οποίο αντέδρασε και εξακολουθεί να αντιδρά με πολύ έντονο τρόπο στην αποκάλυψη των ονομάτων των κουκουλοφόρων. Επιτέλους, το θράσος έχει και τα όριά του!».
Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως ο υπουργός ήταν ήδη ενημερωμένος για την καταγγελία από τις 2 Οκτωβρίου, καθώς του είχε κοινοποιηθεί με ερώτηση, που κατέθεσαν πέντε βουλευτές του κόμματος, προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Με την ερώτηση ο κ. Δένδιας ερωτάτο αν «θα διεξαχθεί έρευνα για την κακοποίηση που υπέστησαν οι συλληφθέντες μέσα στη ΓΑΔΑ» και «αν θα πάρει μέτρα, ώστε να ελεγθούν άμεσα όσοι προέβησαν στις ενέργειες αυτές».

«Γιατί, λοιπόν, ο κ. Δένδιας δεν έχει κάνει εδώ και μια βδομάδα καμία ενέργεια, ενώ το θέμα έχει τεθεί με επίσημο τρόπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Γιατί δηλώνει σήμερα ότι δεν έχει γίνει καμία καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία; Η απραξία του δεν είναι άραγε πράξη συγκάλυψης των αστυνομικών αυθαιρεσιών;» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου