7 Σεπ 2012

«Άγιος Ανδρέας» συνελήφθη γιατρός για φακελάκι


Σε αργία τέθηκε ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Πάτρας «Αγιος Ανδρέας» που κατηγορείται ότι πήρε «φακελάκι» από συγγενή ασθενούς.


Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρης Κατσικόπουλος, έδωσε εντολή στον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος όπου υπηρετεί ο γνωστός καρδιολόγος να προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.
Έτσι ο γιατρός βρίσκεται πλέον σε αργία έως ότου ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης από τις εισαγγελικές αρχές.

Ο γιατρός πέρασε χθες το κατώφλι του εισαγγελέα και του ανακριτή και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου σύμφωνα με την αυτόφωρη διαδικασία.
Η δίκη όμως αναβλήθηκε και αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα. Ο γιατρός, ύστερα από εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος.

Ο καρδιολόγος υποστήριξε ότι ο συγγενής του ασθενούς τού έδωσε οικειοθελώς τα χρήματα. Υπενθυμίζουμε πως ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής συνελήφθη μέσα στο νοσοκομείο, αφού βρέθηκε επάνω του ένα προσημειωμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ μετά την καταγγελία πολίτη ότι ο συγκεκριμένος γιατρός τού ζήτησε «φακελάκι».
Το περιστατικό έχει προκαλέσει αίσθηση στον ιατρικό κόσμο της Πάτρας.
Αναμένεται παρέμβαση και του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Απόστολος Σωτηρούδης, χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τους γιατρούς που ακολουθούν τέτοιου είδους μεθόδους.
Ο καρδιολόγος θα έχει εκτός των άλλων να αντιμετωπίσει και πειθαρχική δίωξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου