10 Σεπ 2012

Σε φανατική υπέρμαχο της Ελλάδας αναδεικνύεται η Άνγκελα Μέρκελ.



Όταν η Ανγκελα Μέρκελ διαβεβαίωνε στη γερμανική τηλεόραση ότι «ματώνει η καρδιά της» για τους έλληνες συνταξιούχους που πληρώνουν τα σπασμένα της κρίσης, περιέγραφε με συναισθηματικούς όρους μια μεγάλη πολιτική στροφή στην αντιμετώπιση της Ελλάδας.


Η Γερμανίδα Καγκελάριος –σύμφωνα με το “Der Spiegel” της Δευτέρας, είπε σε στενούς της συνεργάτες ότι «πρέπει πάση θυσία η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ».
Ο λόγος που η Α. Μέρκελ αλλάζει στάση είναι ότι συνειδητοποιεί τους κινδύνους που συνεπάγεται μία ελληνική έξοδος, δεδομένου ότι Ισπανία και Ιταλία, ενδεχομένως, θα ακολουθούσαν.

Επιπλέον σύμφωνα με το περιοδικό, μόνο η Γερμανία θα έπρεπε να «παραγράψει» 62 δισ. ευρώ και παράλληλα μεγάλο θα ήταν και το πολιτικό κόστος από μια ελληνική έξοδο. Η γερμανική κυβέρνηση θα έπρεπε να σταθεροποιήσει, με μια κοινή ένωση χρέους, προβληματικές χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, προσθέτει το περιοδικό, επικαλούμενο μαρτυρία συνεργάτη της κα Μέρκελ.

Αυτή η κατ' αρχήν απόφαση υπέρ της Ελλάδας ελήφθη –σύμφωνα με το περιοδικό- πριν από την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα, ενώ, όπως διευκρινίζεται, η έκθεση δεν αναμένεται πριν από τον Νοέμβριο.
Παράλληλα, αντί για το τρίτο πακέτο στήριξης, το περιοδικό τονίζει ότι θα μπορούσαν να είναι οι επόμενες δόσεις μεγαλύτερες από το προβλεπόμενο και οι μεταγενέστερες, μικρότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου