9 Σεπ 2012

Η συνάντηση Στουρνάρα – Τρόϊκας ολοκληρώθηκε


Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μέχρι την οριστικοποίηση των μέτρων.
Εξάλλου, η Τρόϊκα αναμένεται να μείνει για αρκετό καιρό ακόμα στην Αθήνα.


Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείο παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ενστάσεις για κάποια από τα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, την στιγμή που η τροϊκανοί ζητούν να εξειδικευτούν και να γίνουν κατανοητά από την ίδια τα μέτρα. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει εφικτό, είναι πιθανόν να απορριφθούν τελικά από την τρόϊκα.

Πλέον, η Τρόϊκα θα αναχωρήσει με αφορμή το Eurogroup αλλά θα επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.
Ο κ. Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «καλή συνάντηση», ενώ ο Κλάους Μαζούχ της ΕΚΤ ερωτηθείς αν θα συνεχιστούν οι συναντήσεις σημείωσε ότι «δουλεύουμε νύχτα μέρα».

Αύριο, θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλο, ενώ την Τρίτη θα αναχωρήσουν για την Κύπρο για να παρουσιάσουν όσα θα δουν στην Αθήνα στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν πέραν του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Π. Τσακλόγλου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου