9 Σεπ 2012

Ποιες είναι οι αντιρρήσεις της τρόικας.


Ή μαλλον όπως λεει ο φιλος μου ο Παυλος ο Κολοκοτσας
«Τρώει κας»
 Αντιρρήσεις για κάποιες από τις περικοπές δαπανών της διετίας 2013 -2014 εξέφρασε η τρόικα στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα που ολοκληρώθηκε πριν λίγο και η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας παρουσίασε στην τρόικα μέτρα πάνω από 17 δισ. ευρώ ώστε να προκύψει μέσα από σενάρια το τελικό αποτέλεσμα των μέτρων ύψους 11,89 δισ. ευρώ.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνισε μετά τη συνάντηση πως η τρόικα έχει αναμενόμενες ενστάσεις για ορισμένα μέτρα, και ζητά περαιτέρω εξειδίκευση.
Άλλο στέλεχος που μετείχε στη σύσκεψη ανέφερε ότι για να εγγραφούν έσοδα από τη φοροδιαφυγή πρέπει να αποδειχτεί η αποτελεσματικότητα των μηχανισμών και η δυνατότητα είσπραξης.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες δύσκολα η τρόικα θα αποδεχθεί ισοδύναμα μέτρα και εμμένει σε απολύσεις στο Δημόσιο, εφαρμογή των μειώσεων μισθών και των ελαστικών ρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, στο κλείσιμο ΔΕΚΟ, στην περικοπή δώρων και επιδομάτων στο δημόσιο τομέα και της 13ης και της 14ης σύνταξης για τους συνταξιούχους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου