18 Σεπ 2012

Πω πω !!! ο Γ Προβόπουλος μείωσε κατά 30% το μισθό του!!!


Την περικοπή εκ νέου του μισθού του κατά 30% αποφάσισε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή του κ. Προβόπουλου  προς τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας...
 

Μ. Ντράγκι  για τις περικοπές  δαπανών και μισθοδοσίας στην ΤτΕ, με την περικοπή κατά 20% των αποδοχών που είχε εφαρμοστεί την 1.12.2009, η σωρευτική μείωση των αποδοχών του κ. Προβόπουλου  φθάνει πλέον το 50%.

Το ψαλίδι κατά 30% στις αποδοχές αποτελεί άμεση αντίδραση του διοικητή στις διαρροές και τα κακεντρεχή σχόλια για το επίπεδο της αμοιβής του.

Στην επιστολή προς τον κ. Ντράγκι (η Τράπεζα της Ελλάδος είναι  ανεξάρτητη και υπάγεται διοικητικά  στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) ο κ. Προβόπουλος τονίζει ότι με σοβαρές και συνεχιζόμενες προσπάθειες ελέγχου των λειτουργικών δαπανών, η ΤτΕ δίνει το παράδειγμα στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται.

Επίσης ο κ. Προβόπουλος  αναφέρει ότι αναλόγως θα πράξουν και οι δύο υποδιοικητές.
Στην επιστολή γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες της διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος για μείωση του μισθολογικού και λειτουργικού κόστους  και συγκεκριμένα τονίζεται:

- Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 21% στη διετία 2010-2011 μέσα από περικοπές στις υπερωριακές αμοιβές και τα υπηρεσιακά ταξίδια, εξορθολογισμό των διαδικασιών προμηθειών και συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων (κατά περίπου 40%) καθώς και των θυρίδων/πρακτορείων.

- Η παραπάνω μείωση στις δαπάνες επιτεύχθηκε παρόλο που στο ίδιο διάστημα οι αρμοδιότητες της Τράπεζας διευρύνθηκαν, τόσο λόγω των αυξημένων απαιτήσεων που οι συνθήκες οικονομικής κρίσης επέβαλαν, όσο και λόγω της ανάθεσης νέων καθηκόντων στην Τράπεζα της Ελλάδος (όπως π.χ. η εποπτεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων).

- Τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκε σημαντική μείωση του συνολικού κόστους μισθοδοσίας και συντάξεων κατά 14%.

- Πέραν των ανωτέρω περικοπών και εξοικονομήσεων, με βάση τη νέα 3ετή επιχειρησιακή σύμβαση (που ισχύει από το Μάιο του 2012) οι μισθοί θα περικοπούν κατά επιπλέον 17% σε ετήσια βάση.

- Από την 1.12.2009, τα μέλη του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής (στο οποίο συμμετέχουν ο Διοικητής και οι δύο Υποδιοικητές) περιέκοψαν αυτοβούλως τις αποδοχές τους κατά 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου