12 Σεπ 2012

Ο αμετανόητος Γ. Παπακωνσταντίνου στη Γερμανική ΖΕΙΤ


 Για τις αποφάσεις που πήρε όσο ήταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, μίλησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα ZEIT.
«Ήμασταν τον λάθος χρόνο στο λάθος μέρος» είναι ο τίτλος συνέντευξης στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδαςΕδώ αξίζει να σημειωθεί ο υπότιτλος της εν λόγω εφημερίδας που είναι ο εξής χαρακτηριστικός: «Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ως Έλληνας υπουργός Οικονομικών δημοσίευσε το αληθινό δημόσιο έλλειμμα της χώρας του και έτσι προκάλεσε την κρίση. Θα το ξανάκανε;».

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι  δεν μετανιώνει για τις αποφάσεις που πήρε ως μέλος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ σημειώνει πως τα αριθμητικά και στατιστικά δεδομένα  που παρουσιάζονταν πριν από το 2009, εμφάνιζαν αποκλίσεις από εκείνα που όντως υφίσταντο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακαλεί στη μνήμη του και μοιράζεται με το κοινό τη συνάντηση με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος στις 4 Οκτωβρίου του 2009, στο πλαίσιο της οποίας τα στοιχεία που του παραδόθηκαν σχετικά με το έλλειμμα πρώτου 10μήνου του έτους παρουσίαζαν το ύψος του περίπου στο 10%, την ώρα που υπήρχε αυξητική τάση που έφθανε στο 1% σε μηνιαία βάση.

Ερωτώμενος για το τι πιστεύει για τους πολλούς συμπατριώτες του που δεν επιδοκιμάζουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της οποίας ήταν βασικό στέλεχος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρατηρεί πως «όταν πρόκειται για την αποκατάσταση του σπιτιού, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχουμε κάνει τη δουλειά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου