11 Νοε 2014

Ο Τάσος Τέλλογλου ερευνά την αγορά του ναυαγίου. Απόψε στο Star


Ο Τάσος Τέλλογλου έχει γράψει τη δική του δημοσιογραφική ιστορία στο ρεπορτάζ και μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του, παρουσιάζει έρευνα με θέμα, που απασχολεί τη ζακυνθινή κοινωνία.


Η έρευνα σχετίζετε με τη «αγορά» των 15.000 στρεμμάτων στα βουνά της Ζακύνθου και τη Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014, στις 00:15 (δηλαδή απόψε) ο Τάσος Τέλλογλου θα παρουσιάσει την πρώτη έρευνα, για τη σεζόν 2014-15, με θέμα «Ο κόντες των Βουνών, η αγορά του Άραβα ηγεμόνα, ένα συμβόλαιο 15 χιλιάδων στρεμμάτων και η ωραιότερη παραλία της Ελλάδας»

Στις 7 Μαΐου υπεγράφη σε ένα συμβολαιογραφείο των Αθηνών, συμβόλαιο για την πώληση μιας σημαντικής έκτασης της Ζακύνθου (που ισοδυναμεί με το 1/27 της συνολικής επιφάνειας του νησιού), σε εταιρεία με έδρα το Λίβανο, η οποία φέρεται να είναι συμφερόντων βασιλικής οικογένειας της Αραβικής χερσονήσου. Πωλητής ήταν ένας απόγονος οικογένειας ευγενών του νησιού, οι οποίοι είχαν αποκτήσει την έκταση από τους Ενετούς τον 18ο αιώνα. Η έκταση περιβάλλει και την περιοχή της παραλίας «Ναυάγιο», μιας από τις δημοφιλέστερες της χώρας. Εκεί, όπου τον Αύγουστο του 2014, μετρήθηκαν 11.000 επισκέπτες την ημέρα, χωρίς να υπάρχει καν πρόσβαση δια ξηράς.

Ο Τάσος Τέλλογλου και ο Λάζαρος Μπέλτσιος ερεύνησαν το τελευταίο δίμηνο τις λεπτομέρειες αυτού του συμβολαίου, συνέκριναν την τοπογραφική αποτύπωση του ακινήτου με την κατάσταση στο πεδίο και μίλησαν – για πρώτη φορά από την ημέρα, που τα μέσα ενημέρωσης ασχολήθηκαν με το θέμα - με το σύνολο των εμπλεκομένων, αντλώντας πολλές αδημοσίευτες πληροφορίες αλλά και αποκαλυπτικά έγγραφα για τη μεγάλη αυτή συναλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου