15 Νοε 2014

Ουκρανικό MIG έριξε το Boeing της Malaysia με τους 298 νεκρούς, λένε οι Ρώσοι

Άγνωστο παραμένει κατά πόσον είναι αληθινή ή προϊόν photoshop η φωτογραφία που υποστηρίζουν ότι δείχνει έναν ουκρανικό πύραυλο MIG να χτυπά το μαλαισιανό Boeing με τους 298 επιβάτες


Νέα τροπή στις έρευνες για το τι έγινε στην πτήση MH17 των Malaysia Airlines που κατερρίφθη τον περασμένο Ιούλιο στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και τροφή για νέα σενάρια παραπληροφόρησης και νέο "επικοινωνιακό" πόλεμοπ δίνει η τελευταία αποκάλυψη των ρωσικών αρχών.

Όπως ισχυρίζονται οι Ρώσοι, το αεροπλάνο που μετέφερε 298 επιβάτες κατερρίφθη από ουκρανικό πύραυλο που εξαπέλυσε το MIG, ενώ έδωσαν και την παρακάτω φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη στιγμή εκείνη:

Όπως μετέδωσε ο σταθμός Channel 1, επρόκειτο για ένα πύραυλο αέρος - αέρος, ενώ οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως αμέσως αφότου κατάλαβαν πως ο πύραυλος στοχεύει το επιβατικό αεροσκάφος, προσπάθησαν να τον καταρρίψουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Το Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις καταρρίφθηκε από πύραυλο. Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν στοιχεία για το ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο αυτό κατά του αεροσκάφους, όμως οι ουκρανικές αρχές από την πρώτη στιγμή κατηγόρησαν τους ρωσόφωνους αυτονομιστές που πολεμούν στην περιοχή.

Την ίδια ώρα όμως δημοσιεύματα του ξένου Τύπου κάνουν λόγο για photoshop με φωτογραφίες του 2012 από το Google Earth. Μάλιστα σε έναν ιστότοπο επιχειρείται να ερευνηθεί ακόμα και το που ακριβώς πάνω στο αεροσκάφος που απεικονίζεται στη φωτογραφία είναι γραμμένο το σήμα της Malaysian! Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση αναθερμαίνεται και αναμένεται συνέχεια, ενώ η διεθνής κοινή γνώμη ζητά περισσότερες διευκρινίσεις. 
protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου