14 Νοε 2014

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον τάφο της Αμφίπολης

Παγκόσμιος είναι ο αντίκτυπος από την εύρεση του νεκρού. Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον τάφο της Αμφίπολης, με το διεθνή Τύπο να αναφέρεται εκτενώς στα εντυπωσιακά ευρήματα στο ταφικό μνημείο, με ιδιαίτερη μνεία στον εντοπισμό του σκελετού του νεκρού.


Από το πρακτορείο Reuters, το διεθνές δίκτυο ABC News, τη γαλλική France TV, μέχρι την αμερικανική Global Post, την Buenos Aires Herald από την Αργεντινή και το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, δεκάδες είναι τα δημοσιεύματα για τα σπουδαία στοιχεία που έφερε στην επιφάνεια η σκαπάνη των αρχαιολόγων.



Με τίτλο «Ο σκελετός μπορεί να λύσει το γρίφο του αρχαίου ελληνικού τάφου», το δίκτυο ABC News επισημαίνει πως ο νεκρός εντοπίστηκε εντός του τάφου, το γενετικό υλικό του οποίου μπορεί, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα «να βοηθήσει τους αρχαιολόγους να λύσουν το γρίφο σχετικά με το ποιος βρέθηκε θαμμένος με τιμές γύρω στα τέλη του 4ου αιώνα Π.Χ. στη δύση της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Μάλιστα, το διεθνές δίκτυο αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με την οποία ο σκελετός βρέθηκε εντός και εκτός του τάφου.


 Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Reuters με τίτλο «Σκελετός βρέθηκε σε τάφο από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου», κάνει λόγο για τη σπουδαιότερη ανακάλυψη στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

Το τηλεγράφημα αναφέρει πως αναμένεται η έρευνα στο γενετικό υλικό, ενώ επισημαίνεται πως πιθανότατα πρόκειται για μνημείο αφηρωϊσμένου νεκρού, δηλαδή, θνητού στον οποίον αποδόθηκαν λατρευτικές τιμές από την κοινωνία της εποχής του. Μάλιστα, το Reuters προσθέτει πως ο νεκρός ήταν εξέχουσα προσωπικότητα, καθώς μόνον έτσι εξηγείται η κατασκευή αυτού του μοναδικού ταφικού συγκροτήματος.

Αναφέρεται δε, πως ο νεκρός είχε τοποθετηθεί σε ξύλινο φέρετρο, το οποίο αποσυντέθηκε κατά την πάροδο του χρόνου και ότι βρέθηκαν και διάσπαρτα σιδερένια και χάλκινα καρφιά όπως επίσης οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά του φερέτρου.

Από την άλλη, η αμερικανική Global Post καθώς το κινεζικό πρακτορείο Xinhua αναφέρουν πως ο σκελετός εντοπίστηκε στην Αμφίπολη, αλλά επισημαίνεται πως θα χρειαστεί περαιτέρω χρόνος ώστε οι ειδικοί να αναλύσουν το γενετικό υλικό και να τακτοποιήσουν τον νεκρό.



Η Buenos Aires Herald από την Αργεντινή, σε δημοσίευμα με τίτλο «Σκελετός βρέθηκε σε τάφο από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου», κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη στο σημείο και περιγράφει τη διαδικασία μέχρι την ταυτοποίηση του νεκρού.
Η αργεντίνικη εφημερίδα υπενθυμίζει στους αναγνώστες, μάλιστα, τα εντυπωσιακά ευρήματα των δύο επιβλητικών Σφιγγών, αλλά και του περίτεχνου μωσαϊκού που αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι.




Στο ίδιο μήκος κύματος και η Bradenton Herald από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, επισημαίνει πως ο τάφος της Αμφίπολης έχει συληθεί και τονίζει πως η ανακάλυψη του σκελετού θα βοηθήσει τους ειδικούς να ανακαλύψουν ποιος είναι ο νεκρός που βρέθηκε στον τάφο.


Πηγη fnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου