23 Σεπ 2014

Π. Κολοκοτσάς: Υπό σκέψη να πάνε τα σκουπίδια στο Ρόιδο πίσω από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Αντιδράσεις προκαλούν  στη κοινή γνώμη της Ζακύνθου το τελευταίο διάστημα οι σκέψεις τις δημοτικής αρχής για την εφαρμογή του νέου τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων στον οποίο προσανατολίζεται.


Ο Δήμαρχος, κ. Π. Κολοκοτσάς και οι συνεργάτες του έχουν καταθέσει πρόταση, βασισμένη σε ολοκληρωμένη μελέτη, που όπως είναι γνωστό έχει εγκριθεί από το ΥΠΕΚΑ.

Ένα από τα σενάρια ακούγονται, είναι η επιλογή του οικοπέδου που βρίσκεται πίσω από το ραδιοσταθμό της ΕΡΑ, ιδιοκτησίας ΝΕΡΙΤ.
Όπως τονίζεται από το δημαρχιακό γραφείο, επιβάλλεται μια λύση άμεση και αποτελεσματική και η καταλληλότερη, είναι αυτή που έχει προτείνει ο κ. Κολοκοτσάς.
Κι αυτό διότι το πρόστιμο το οποίο έχει επιβληθεί στο νησί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αγγίζει τις 30.000 ευρώ την ημέρα.

Ο νέος δήμαρχος απεύθυνε «παράκληση» στους πολίτες για λίγη επιπλέον υπομονή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κατάσταση που παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή ήταν τραγική και ο ίδιος πράττει ότι είναι δυνατόν για να λήξει μια για πάντα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί.


Επίσης δε μας λέει ότι έδωσε μάχη για να μην σταματήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών μετά το κλείσιμο του ΧΥΤΑ στο Σκοπό, μέχρι να βρεθεί λύση, κάτι που απέτρεψε την επιβάρυνση του ήδη υπάρχοντος προβλήματος με τα τρωκτικά στο νησί μας με τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, που μας κατατάσσει στην πρώτη θέση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου