29 Σεπ 2014

Απαράδεκτο έγκλημα δασκάλας που αποπλανούσε ανηλίκους στη Κρήτη

Ο λογαριασμός της δασκάλας στο facebook έκρυβε στοιχεία φωτιά - Η καταγγελία μητέρας μαθητή έδωσε το έναυσμα στις αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης...


Η δασκάλα απασχόλησε για πρώτη φορά τις αρχές το 2012 και δύο χρόνια μετά το παζλ της υπόθεσης συμπληρώθηκε.

Την απόφαση απόλυσης της αναπληρώτριας δασκάλας από την Κρήτη που είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκου, υπέγραψε το πρωί ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην απόφαση σημειώνεται: «Αποφασίζουμε την καταγγελία της σύμβασης εργασίας για το διδακτικό έτος 2014-2015 της εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων…σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ.1, 37, 38 και 53 του Προεδρικού Διατάγματος 410/1998.»

Η 24χρονη σήμερα δασκάλα, είχε προσληφθεί φέτος, στις 20 Σεπτεμβρίου, ως αναπληρώτρια σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου. Το περιστατικό το οποίο οδήγησε στην σημερινή απόλυσή της – έως ότου αποφασίσει οριστικά η Δικαιοσύνη επι της υπόθεσης – είχε συμβεί το 2012.

Η τότε 22χρονη, υπηρετούσε ως αναπληρώτρια σε δημοτικό σχολείο του Αποκόρωνα Χανίων το σχολικό έτος 2011-2012. Τότε η μητέρα ενός 15χρονου μαθητή γυμνασίου κατήγγειλε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πως είδε στο προφιλ του γιού της στο Facebook διαλόγους με την δασκάλα που την έκαναν να ανησυχήσει καθώς προέκυπτε αποπλάνηση του 15χρονου απο την 22χρονη.

Ακολούθησε έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την οποία προέκυψαν πολλά στοιχεία στον λογαριασμό της στο Facebook. Όπως είχε δημοσιευθεί τότε, βρέθηκαν άσεμνοι διάλογοι με μαθητές και πολλές φωτογραφίες της με αγόρια.

Όπως αναφέρεται στην δικογραφία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η 22χρονη «χρησιμοποιούσε την ιδιότητά της για να προσεγγίζει ανηλίκους, ηλικίας 10 έως 15 ετών, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης («facebook»), προφασιζόμενη ότι θα τους βοηθούσε στα μαθήματά τους. Με τη μέθοδο αυτή, αφού κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους, κατάφερνε στη συνέχεια να τους αποπλανά, προχωρώντας σε ερωτικές πράξεις μαζί τους».


Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου