21 Σεπ 2014

Το ΔΝΤ οδηγεί στην απελπισία τον κόσμο: Ζητά κατασχέσεις και για χρέη κάτω των 5.000 ευρώ

Πάνε να διαλύσουν εντελώς την κοινωνία καθώς δεν έχει βρεθεί κανένας να πει ένα "όχι" στο ΔΝΤ. Μετά την αποκάλυψη των λαθών στους υπολογισμούς που φυσικά δεν άλλαξε τίποτα. 


Aκόμα και όταν το παραδέχθηκε τώρα θέλουν να κυνηγήσουν και απλούς ανθρώπους και να βγάλουν στο "σφυρί" τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία που κάποιος μπορεί να έχε για χρέη ακόμα και κάτω από τα 5.000 ευρώ.

Αυστηρότατους κανόνες αναφορικά με τη λειτουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) αλλά και μια σειρά μέτρων, όπως η ενεργοποίηση της διαδικασίας ηλεκτρονικών κατασχέσεων και η απλοποίηση της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε έκθεση αναφέρεται ότι το Ταμείο διαπιστώνει την αποτυχία των εισπράξεων, εκφράζει αμφιβολίες για την επίτευξη των στόχων έως το τέλος του 2014 και επιμένει στην εισαγωγή εισπρακτικών εταιρειών, για χρέη ακόμη και κάτω από τις 5.000 ευρώ.

Στην έκθεση του εμπειρογνώμονα του ΔΝΤ, Πάτρικ ντε Μετς, που αξιολογεί την πρόοδο του ΚΕΑΟ, είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι το όλο εγχείρημα των ρυθμίσεων έχει αποτύχει.


Αν και το ΚΕΑΟ, στο οποίο έχουν μεταφερθεί χρέη 10,59 δισ. ευρώ από συνολικά 210.260 οφειλέτες, εκτιμά πως οι μετρήσιμοι στόχοι που έχουν επιβληθεί από την τρόικα έχουν επιτευχθεί, το ΔΝΤ εκφράζει επιφυλάξεις τόσο ως προς τις μεθόδους που ακολουθούνται από κάθε ταμείο ξεχωριστά όσο και ως προς το πραγματικό αποτέλεσμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου