Μικρά τουριστικά
καταλύματα (μέχρι 40 κλίνες).
Επισκέψιμα
αγροκτήματα (έκτασης τουλάχιστον 20 στρεμμάτων).
Εστιατόρια,
αναψυκτήρια, παραδοσιακά καφενεία.
Βιοτεχνικές μονάδες
παραγωγής προϊόντων, όπως χειροτεχνήματα μεταλλουργίας ή ξυλοτεχνίας, προϊόντα
κεραμικής - υφαντουργίας, ξύλινες κατασκευές (καρέκλες, έπιπλα, έπιπλα
κουζίνας).
Βιοτεχνίες
μεταποίησης-τυποποίησης γεωργικών προϊόντων (με προτεραιότητα σε δημητριακά,
οίνος, οπωροκηπευτικά, κρέας, γάλα, αυγά).
Μικρές βιοτεχνίες
επεξεργασίας ειδών διατροφής και δασοκομικών υλών μετά την α΄μεταποίηση (πχ
αρτοποιία, παραγωγή νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, παραγωγή αλευροειδών
προϊόντων, παραγωγή αλκοολούχων ποτών, παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων από φρούτα
και λαχανικά κλπ).
Επιχειρήσεις παροχής
υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία, δραστηριότητες φυσικής ευεξίας, καλλιτεχνική
και λογοτεχνική δημιουργία και ερμηνεία, επισκευή υποδημάτων & δερμάτινων
ειδών, λιανικό εμπόριο οινοπνευματωδών και άλλων ποτών, παντοπωλεία κλπ).
Επιχειρήσεις παροχής
υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές
τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας).
Γραφεία οργάνωσης,
πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού.
Διατήρηση,
αποκατάσταση και αναβάθμιση περιοχών, όπως βελτίωση - σήμανση μονοπατιών,
φυτοτεχνικές εργασίες, τεχνικά έργα μικρής κλίμακας για την προστασία του
εδάφους, διαμόρφωση θέσεων θέας καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου