4 Αυγ 2013

Κυνηγητικός σύλλογος Ζακύνθου: Από 20 Αυγούστου ξεκινά η κυνηγητική περίοδος

Από της 20 Αυγούστου θα αρχίσει η κυνηγητική περίοδος με βαση την Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβέρνησης με ΦΕΚ1850/Β/29-7-2013, που καθορίζει την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το κυνηγετικό έτος 2013 – 2014 από 20 Αυγούστου 2013 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014. 


Κατ’ εξαίρεση της παραπάνω γενικής ρύθμισης επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10 Μαρτίου 2014.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι δεν αυξήθηκαν τα τέλη θήρας αλλά έμεινε σταθερό το χρηματικό ποσό που δίνουν οι κυνηγοί κι αυτό γιατί εκτιμήθηκε η οικονομική συγκυρία.

Εν τω μεταξύ εκλογές έγιναν στο κυνηγητικό Σύλλογο Ζακύνθου όπως είναι προγραμματισμένες να γίνονται κάθε δύο χρόνια και στις διαδικασίες που έγιναν πριν από μερικές εβδομάδες εξελέγη στη θέση του Προέδρου ο κ. Φιορεντίνος.

Φέτος όμως παρατηρείται μειωμένο το ενδιαφέρον των κυνηγών για έκδοση κυνηγητικής αδείας, λόγο της οικονομικής κρίσης που έχει επηρεάσει τα περισσότερα βαλάντια των Ζακυνθινών, γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Διονύσης κ. Φιορεντίνος κάλεσε τους κυνηγούς να εφαρμόσουν το νόμο γιατί θα γίνονται συστηματικά έλεγχοι και περιπολίες.

Η δήλωση του κ. Φιορεντίνου: «Το ενδιαφέρον μου για το Σύλλογο είναι μεγάλο, έχω βιώσει πολλά πράγματα μέσα από αυτόν αλλά οι καιροί άλλαξαν. Βλέπουμε μεγάλη μείωση  του ενδιαφέροντος για την έκδοση αδειών. Μπορεί κάποιοι να το κάνουν λόγω οικονομικής κρίσης αλλά δε νομίζω ότι αυτό είναι το κυρίαρχο. Νομίζω ότι έχει παραλύσει η διοίκηση γενικά και γι’ αυτό  συνιστώ προσοχή στους κυνηγούς που θα πάρουν το ντουφέκι τους να πάνε στο βουνό»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου