5 Οκτ 2012

Εκταφή Τουργκούτ Οζάλ οι ιατροδικαστές συνέλεξαν υλικό πέρα κάθε προσδοκίας

Οι εγκληματολογικοί έλεγχοι που έγιναν μετά την εκταφή της σορού του τούρκου πρώην προέδρου Τουργκούτ Οζάλ προσέφεραν σημαντικό υλικό ώστε να ερευνηθούν οι ισχυρισμοί ότι δολοφονήθηκε, όπως ανακοίνωσε ένας υπουργός της τουρκικής κυβέρνησης.


Η σορός του Οζάλ θάφτηκε και πάλι την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την εκταφή της.
Ο Οζάλ εξελέγη πρόεδρος το 1989 και πέθανε το 1993, στη διάρκεια της θητείας του, από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 65 ετών. Την περίοδο πριν τον θάνατό του, ο Οζάλ κατέβαλε προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, μέσω διαπραγματεύσεων, του Κουρδικού.

Οι φήμες για τα αίτια του θανάτου του πολλαπλασιάστηκαν από τότε και τα μέλη της οικογένειά του έκαναν λόγο για δηλητηρίαση.
«Η ομάδα των ιατροδικαστών συνέλεξε υλικό πέρα από της προσδοκίες της», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν, σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλιέτ.
«Μεγάλο μέρος της σορού του Οζάλ δεν έχει αποσυντεθεί καθόλου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι ιατροδικαστές εξέτασαν τη σορό του Οζάλ για ενδεχόμενα ίχνη δηλητηριωδών ουσιών. Παρόλα αυτά ο Εργκίν δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι ενδέχεται να αποκαλύψει το υλικό αυτό.
Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται σε δύο μήνες και θα σταλούν στο γραφείο του εισαγγελέα στην 'Άγκυρα, όπως δήλωσε ο γιος του Τουργκούτ Οζάλ, Αχμέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου