18 Σεπ 2012

Τι ειπε η Γενική Διευθύντρια της «Turkish Airlines», Gülay Öztürk, στην «Ημέρα τση Ζάκυθος»


«Στόχος μας είναι να δούμε περισσότερους Τούρκους στη Ζάκυνθο». Αυτό τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε η Γενική Διευθύντρια της τούρκικης εταιρείας αερομεταφορών «Turkish Airlines», Gülay Öztürk, στην εφημερίδα «Ημέρα τση Ζακύθος» στην Γεωργία Καλαμαρά.


Η επίσκεψή της στο νησί το Σαββατοκύριακο, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Στέλιου Μποζίκη, είχε στόχο να διερευνηθούν τα πλαίσια της συνεργασίας των δύο πλευρών.


ΕΡ.: Πότε και πώς ξεκίνησε η συνεργασία της «Turkish Airlines» με το Δήμο Ζακύνθου και πού στοχεύει;
ΑΠ.: Είμαστε εδώ για να εξετάσουμε τις πιθανότητες της αεροπορικής σύνδεσης των δύο περιοχών. Φέτος, σε πέντε νησιά του Αιγαίου, στη Σάμο, στη Χίο, στη Μυτιλήνη, στη Ρόδο και στην Κω, καταργήθηκε η visa και οι Τούρκοι μπορούν να ταξιδεύουν σε αυτούς τους προορισμούς χωρίς κόπο. Ξέρουμε, πως στους Τούρκους αρέσει να επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά, κυρίως όμως τα νησιά του Αιγαίου. Τα Ιόνια δεν είναι δημοφιλής προορισμός στην Τουρκία και έτσι, συνεργαζόμαστε με το Δήμο για να ωφεληθεί και να αναπτυχθεί ο τομέας του τουρισμού.


ΕΡ.: Γιατί εξετάζετε για αυτό το σκοπό τη Ζάκυνθο και όχι κάποιο άλλο νησί του Ιονίου;
ΑΠ.: Γιατί είναι ένα πανέμορφο νησί, βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα και απέχει μόλις τρεις ώρες από την Πάτρα. Η εταιρεία μας πραγματοποιεί καθημερινά τρεις πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη για Αθήνα και μπορούμε να συνδέσουμε τους Τούρκους με τους Ζακυνθινούς δια μέσω αυτών των πτήσεων.

ΕΡ.: Ποια θεωρείτε ότι θα είναι τα οφέλη που θα αποκομίσει από αυτή τη συνεργασία η εταιρεία σας;
ΑΠ.: Η «Turkish Airlines» δεν είναι ένας τοπικός αερομεταφορέας. Πραγματοποιεί πτήσεις σε 201 διαφορετικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Μπορούμε να συνδέσουμε τους Αμερικάνους ή τους Ελληνοαμερικάνους με την Αθήνα και τη Ζάκυνθο μέσω Κωνσταντινούπολης. Καθημερινά πραγματοποιούμε τρεις πτήσεις… Για  περισσότερα κάντε κλικ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου