12 Σεπ 2012

Στη πρώτη γραμμή ο αγροτικός τομέας για έξοδο από την κρίση


Την πεποίθησή του για τον καθοριστικό ρόλο της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, εγκαινιάζοντας, σήμερα το βράδυ, την 17η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών.


Η δήλωση:

«Είμαι πεπεισμένος ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία μπορούν να κερδίσουν το στοίχημα του μέλλοντος.
Ο αγροτικός τομέας θα έχει καθοριστικό ρόλο στην υπέρβαση της κρίσης της ελληνικής οικονομίας.
Η πεποίθησή μου ενισχύεται και από την διοργάνωση της ίδιας της έκθεσης, τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, και πάνω απ' όλα το δυναμισμό που αποπνέει, την εξωστρέφεια και την αισιοδοξία.
Οι προϋποθέσεις της επιτυχίας υπάρχουν: και η τεχνογνωσία και οι άνθρωποι που θα φέρουν το νέο και το δημιουργικό στην παραγωγική δομή», τόνισε αναπληρωτής υπουργός.

Ο κ. Χαρακόπουλος, υπογράμμισε ότι ο Έβρος είναι ένας τόπος με τεράστια γεωπολιτική σημασία, που έχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, αλλά που επί σειρά ετών, λόγω στρεβλών αντιλήψεων του κέντρου, δεν έτυχε της ανάλογης αντιμετώπισης. Ακόμη και σήμερα είπε ο υπουργός, ο Έβρος για πολλούς, είναι ο τόπος που διαβαίνουν, ή διάβαιναν - πριν τα αποφασιστικά μέτρα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη- χιλιάδες μετανάστες που γέμιζαν τα γκέτο της Αθήνας και των άλλων πόλεων.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι όλες αυτές οι παθογένειες του παρελθόντος θα ξεπεραστούν, αλλά για να γίνει αυτό «πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε όλους τους τομείς, στον εθνικό, στον οικονομικό, στον κοινωνικό.
Στον εθνικό, διότι καμία οικονομική κρίση, όσο βαθιά κι αν είναι δεν μπορεί να επηρεάζει στο παραμικρό την εθνική μας αποφασιστικότητα, τη υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων, την εθνική μας κυριαρχία, το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων και του ελληνικού λαού. Στον οικονομικό, για να αδράξουμε τα πλεονεκτήματα της γεωγραφίας ώστε να δούμε αλματώδη ανάπτυξη τόσο στην αγροτική παραγωγή όσο και στο εμπόριο. Στον κοινωνικό, για να μείνουν οι νέοι στο τόπο τους, και να έλθουν και άλλοι και να έχουμε επιτέλους αντιστροφή στις δημογραφικές τάσεις».

 Στην δυναμική που έχει αποκτήσει η Έκθεση και στη συμβολή στην στήριξη της αγροτικής οικονομίας του Έβρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Γιώργος Ούστογλου και ο αντιδήμαρχος Πρωτογενούς τομέα του δήμου Αλεξανδρούπολης, Νικόλαος Γκότσης.

Την Έκθεση θα πλαισιώσει, σειρά ημερίδων με θεματολογία την γεωργία, την κτηνοτροφία και την συμβολή της αγροτικής οικονομίας στον εναλλακτικό τουρισμό, ενώ καινοτομία της φετινής διοργάνωσης αποτελεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου κριαριού και τράγου, όπου στους νικητές θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 200 ευρώ για το κάθε είδος.

Συνολικά στο χώρο της έκθεσης που γίνεται στο δημοτικό πάρκο Φερών και θα διαρκέσει έως τις 14 Σεπτεμβρίου, υπάρχουν 48 στεγασμένα και υπαίθρια περίπτερα με αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και γεωργικά μηχανήματα, ενώ παράλληλα θα λειτουργεί και μεγάλη εμποροπανήγυρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου