22 Σεπ 2012

Νέα μαγειρέματα για το φορολογικό


Διότι με όσα προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο, μελετάτε μείωση στο 30% του ανώτατου συντελεστή για μισθωτούς και συνταξιούχους, ενιαίο φόρο 30% στους επαγγελματίες και 30% συνολική φορολόγηση των επιχειρήσεων και μάλιστα από το πρώτο ευρώ...
και περιορισμό στο 30% της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων.

Με τις επικείμενες αλλαγές στα κλιμάκια και τους συντελεστές, το υπουργείο Οικονομικών υπόσχεται ελαφρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις, ενώ βάζει στο στόχαστρο των φορολογικών επιβαρύνσεων τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Δίνοντας το στίγμα της νέας φορολογικής μεταρρύθμισης, πηγή του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο για ξήλωμα του ισχύοντος συστήματος με βασικούς στόχους: την εξασφάλιση πρόσθετων και μόνιμου χαρακτήρα εσόδων, το χτύπημα της φοροδιαφυγής., τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών και τη μείωση των συντελεστών για μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται η αύξηση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους σταδιακά στα 8.000 ευρώ από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα, ο περιορισμός των κλιμακίων σε 4 από 8 με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή προς τα κάτω των φορολογικών συντελεστών. Επίσης θα υπάρξει κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών για τα εισοδήματα του 2013 και αντικατάστασή τους από έκπτωση συγκεκριμένων δαπανών από το εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου