13 Σεπ 2012

Οι άχρηστοι τεχνοκράτες τις συμφοράς (ΤΡΟΙΚΑ)


Αν ο Τόμσεν και η παρέα του εργάζονταν σε μια ιδιωτική εταιρεία και έπεφταν τόσο έξω στις εκτιμήσεις τους, θα είχαν θα είχαν παρει πόδι προ πολλού με συνοπτικές διαδικασίες.


Εμείς όμως τους έχουμε και τους κανακεύουμε αντί να τους διώξουμε με τις κλοτσιές, μέχρι χθες τους άκουγαν και έκαναν οι υπουργοί ότι αυτοί οι άχρηστοι τους έλεγαν, αλλά οι κόκκινες γραμμές που έθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί χθες φαίνεται να απέδωσαν καθώς σε όλα τα ακανθώδη ζητήματα που έκαιγαν πληροφορούμαστε ότι θα υιοθετηθεί μια πιο διαλλακτική στάση από την πλευρά της άχρηστης Τρόικας.

Συγκεκριμένα, οι απολύσεις αποφεύγονται, στα εργασιακά δεν θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές ενώ οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δεν θα γίνουν οριζόντια. Η σκλήρυνση της στάσης τόσο του Ε.Βενιζέλου όσο και του Φ.Κουβέλη βοήθησαν στην εθνική προσπάθεια έναντι των δανειστών.

Εκείνο που έκανε τους εγχώριους τρίκρανους (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) να βαλουν τις κόκκινες γραμμές είναι οι πληροφορίες που έχουν για το γεγονός του ότι στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης, βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενοι καθώς πλήττονται τον τελευταίο χρόνο από το Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης («Burn Out»), σύμφωνα με τους ψυχολόγους. Η κατάσταση είναι δραματική και οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους για ομαδικές καταρρεύσεις στους χώρου.

Αλλά και την απόφασή της ΓΣΕΕ να προχωρήσει σε 24ωρη γενική απεργία άμεσα, σε συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα μείωσης των συντάξεων και των μισθών που συναποφασίζουν η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα.

Για την καλύτερη επιτυχία της 24ωρης γενικής απεργίας, η ημερομηνία της οποίας θα οριστεί τις επόμενες ημέρες, η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιεί και συμμετέχει σε συνελεύσεις στους χώρους εργασίας, προετοιμάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου