18 Σεπ 2012

Χρυσόστομος: Τα Στροφάδια δεν νοικιάζονται


Σε Συνέντευξη Τύπου που έδωσε Μητροπολίτης Δωδώνης και πρώην Ζακύνθου, Χρυσόστομος, είπε πως μεταξύ των νησιών που σχεδιάζει να αξιοποιήσει  το   Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ΔΕΝ είναι τα Στροφάδια.


Όπως ειπε ο κ. Χρυσόστομος, έχει οριστεί από το Μητροπολίτη Ζακύνθου ως αρμόδιος για ζητήματα που αφορούν τις κτηματικές υποθέσεις της τοπικής Εκκλησίας, (Ωραίο)  επίσης μίλησε για τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τάκη Αθανασόπουλο και στις πληροφορίες που άντλησε για το θέμα.


Όπως είπε ο κ. Χρυσόστομος, το Ταμείο δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε ένα ξένο περιουσιακό στοιχείο και σε μια περιοχή με περιβαλλοντικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Και συνέχισε:
«Όλοι γνωρίζετε πως πριν έρθω στη Ζάκυνθο, είχα διατελέσει εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, σε περιόδους πολύ συγκλονιστικές στην πορεία της Εκκλησίας.
Έχω λοιπόν διαπιστώσει πως όσες φορές υπάρχει ‘αναμπουμπούλα’  στο Κράτος, γίνεται αναφορά στην Εκκλησία.
Είναι η εύκολη λύση!» επίσης έκανε λόγο για σκάνδαλα που δημιουργούνται εκ του μη όντως!
«Προέκυψε ένα μεγάλο θέμα με την ενοικίαση των Στροφάδων και μόλις οι δημοσιογράφοι επικοινώνησαν μαζί μου, διευκρίνισα πως θα πρέπει πρώτα να ενημερωθώ ο ίδιος για να διασταυρώσω τα όσα άκουσα.
Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Τάκη Αθανασόπουλο και όχι μόνο μου διέψευσε αυτή την πληροφορία, αλλά μου διευκρίνισε πως αφενός δεν μπορούν να διεκδικήσουν κάτι που δεν τους ανήκει ή κάτι που δεσμεύεται για περιβαλλοντικούς και πολιτιστικούς λόγους!
Είναι γνωστό πως τα Στροφάδια έχουν και περιβαλλοντικές αλλά και πολιτιστικές δεσμεύσεις και δεν μπορεί να γίνει τίποτα εκεί!»

Ο μητροπολίτης προέτρεψε τους δημοσιογράφους να μη δημοσιεύουν άκριτα πληροφορίες, οι οποίες μπορεί να δημιουργούν σύγχυση.

Για ότι αφορά την αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου, του οποίου η μελέτη είναι έτοιμη και διεκδικεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και παρά τις δεσμεύσεις που κατά καιρούς έχουν γίνει από το αρμόδιο Υπουργείο, το έργο ακόμη δεν έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση, ο Μητροπολίτης Δωδώνης σχολίασε:
«Με βάση την λογική, δεν μπορούμε να πούμε πως σε αυτή τη φάση που βρίσκεται ο Πρωθυπουργός μπορεί να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Εγώ εναποθέτω τις ελπίδες μου στο ότι δε θα ξεχάσουν αυτό το έργο πολιτισμού, το οποίο έχει εγκριθεί από το ΚΑΣ ως αναγκαίο! Εμείς κάναμε το καθήκον μας και συντάξαμε μελέτη! Ας κάνουν το καθήκον τους και αυτοί, δεδομένου ότι είναι χρήματα από το ΕΣΠΑ. Υπάρχουν κονδύλια αδιάθετα και έχουν άγχος για το που θα τα διαθέσουν! Εμείς εδώ και δύο χρόνια έχουμε τεύχη δημοπράτησης για το έργο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου