27 Σεπ 2012

Αθλιότητες των ΜΑΤ προς τους «Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες» (Βίντεο)


Ένταση και εικόνες ντροπής έξω από τη ελληνική Βουλή, όταν κατά τη διαμαρτυρία ατόμων με αναπηρία στο κέντρο της Αθήνας, τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να απωθήσουν τους ανθρώπους που διαδήλωναν, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές των επιδομάτων τους.

Χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι είχαν στηθεί δύο κλούβες των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή, όπου και έφτασε αντιπροσωπεία των ΑμΕΑ για να επιδώσει ψήφισμα στη Βουλή.

Όταν επιχείρησαν να περάσουν οι διαδηλωτές από τον αστυνομικό κλοιό, τότε άνδρες των ΜΑΤ δεν δίστασαν να απωθήσουν με τις ασπίδες τους τα ΑμΕΑ.

Άλλη αντιπροσωπεία των ΑμΕΑ κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και μετά από διαπραγματεύσεις εισήλθε στον χώρο, συνάντησε τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και επέδωσε το σχετικό ψήφισμα.

Τα ΑμΕΑ κάνουν λόγο για αδιαμφισβήτητη οικονομική εξαθλίωση, συνδέοντάς την "άμεσα με την αποδιοργάνωση του συστήματος κοινωνικής φροντίδας και με την κατάργηση στοιχειωδών κοινωνικών παροχών που λάμβαναν μέχρι πρόσφατα".


Ζητούν, μεταξύ άλλων, να προστατευθούν τα αναπηρικά επιδόματα, να μη γίνει καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, σε εφάπαξ, σε μισθούς υπαλλήλων ΑμΕΑ του Δημοσίου και ΔΕΚΟ και να μην καταργηθεί καμία ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση, έως ότου καταρτιστεί ένα αντικειμενικά δίκαιο, προοδευτικό ενιαίο φορολογικό σύστημα.

Εικόνες ντροπής στην πορεία των ΑμεΑ από fon1972

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου